Chutné lievance bez múky vhodné aj pre celiatikov fotorecept

renama - fotkarenama, 11. februára 2014
Chutné lievance bez múky vhodné aj pre celiatikov (fotorecept)
Foto: renama

Je toho plný facebook tak som sa rozhodla vyskúšať to :)

15
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Banán nakrájame na plátky, pridáme k nemu vajíčka a spolu vyšľaháme. Použila som mixér. Na panvicu pridávame po lyžiciach cesto, opečieme z oboch strán. Pozor, lievance sú veľmi jemné a krehké, aby sa nepotrhali. Odporúčam robiť čo najmenšie. Ja som dávkovala polievkovou lyžicou. Výsledok je chutný a deti sa sťažovali len na jedno, že ich bolo málo :) Tak som hneď robila z druhej dávky ;) Dobrú chuť :)

    Chutné lievance bez múky vhodné aj pre celiatikov (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

eviana
Tak toto si odložím a vyskúšam keď aj na psa príde mráz a ja diétovať budem... zas :))) Ale naozaj fajne vyzerajú, ďakujem za super inšpiráciu :) 5*
elixir
:) Z čoho všetkého sa dajú takéto placičky urobiť... dobré aj ako rýchly dezert, verím, že chutia vynikajúco, príležitostne pripravím :) Ale asi myslíš skôr nože, než šľahacie metličky? Teda, banány som ešte šľahať neskúšala, ale možno budem prekvapená :)
dara2112
Super vyskusam cely zivot chudnem ale sladke milujem aj ked banan ma vela kalorii, ale doobeda sa da j deckà majû radi lievance s dzemoma slahaçkou .ja samozrejme bez s minimom oleja
renama
@elixir ja som robilla s metličkami, bol dosť mäkký ten banán, ale kľudne aj ponorný mixér ;)
@dara2112 tieto lievance sú pečené bez oleja, len na teflónovej panvici, takže hor sa na diétu :) ;)
anina6
lákavo vyzerajú tvoje lievance, verím, že tvojím ratolestiam chutilo.
majlus
áno, vyskúšané ,ja som práve včera robila ale pridávala som mandlovú a kokosovú múku...☺
beneovka
no dnes sme ich vyskúšali,teda môj syn -nádejný kuchár a dúfame,že aj čoskoro študent hotelovky :-). Sú fakt úžasné ,iba banány a vajcia nič iné a dobrota je na svete .
renama
@beneovka som rada, že chutili, ďakujem za komentár..........ako Ti je super, mať doma kuchára......ja mám zatiaľ len pomocníkov a ochutnávačov ;) Ale treba akosi začať.... :)
kukulienka71
@elixir ,som sa smiala na tých šľahaných banánoch,to si dobre dala:-)) inak celkom zaujímavý recept.Škoda,že u nás sa ovocie furt zje surové,kým stačím niečo podniknúť...uložím,zíde sa*****
pipnat
dnes veru vyskúšam, chudák - jeden banán a nemá ho kto zjesť, takže pôjde do lievancov:)
dogagador
@Renama : ten banan vlastne netreba krajat, ked to s vajickom rozmixujes, nie? ziadny cukor do cesta? viem, banany su sladke, ale ...
renama
@dogagador no ja som použila metličky šľahacie a to by mi celý banán nevymiešalo aj keď bol dosť mäkký. Ale keď mixuješ, tak nemusíš krájať ;)
A čo sa týka cukru.............keď to zjedli moje deti, čo sú na sladké a chutilo,tak cukor nemusíš dávať, ak by bolo málo, tak posypať navrch môžeš, ja som dala zavárané ovocie;)
lydia
Skúsim to s pridaním trošky gaštanovej múky.
pipnat
včera som skúsila....ozaj jemné sú, preto je potrebné dávať pozor pri obracaní, na panvicu som dala trošku kokosového oleja a robila som také mini lievančeky, cukor vôbec netreba pridať, stačí na ne džem, nutelu..pre seba som si urobila zdravšiu verziu - mrazené drobné ovocie som osladila steviou, ohriala, dala na lievančeky a na to ešte biely jogurt...mňamka veliká:)
renama
@pipnat som rada, že chutili ;) a mala si aj super oblohu, skúsim aj ja :)

evanaaa
Ono sú to také omeletky nasladko, možno by sa dali aj z nejakého iného ( kompótového) ovocia, vyskúšam, pre mňa plus, že tam nejde cukor, ale ak by mi boli málo sladké, pridám trošičku sladidla. Je to výhodné ak dostanem chuť na sladké, rýchle a dobré. @renama , ukladám si to !
janinauk
super! recept s dvoma ingredienciami je tu asi jediny :):):) urcite vyskusam!
beatacsontosova
ja som to včera skúšala, ostali mi nedopatrením nejaké banány schované v chladničke a už by sme ich nezjedli, no po upečení prvej várky som to chcela vzdať, veľmi zle sa obracali a lievančeky sa mi zošúverili - no proste nie tvar ako som si predstavovala. tak som do banánovo-vajíčkového cestíčka kvapla trošku agáve sirupu, pridala trošku mlieka, oleja a múky s práškom do pečiva, spravila hustejšie cestíčko a piekla na panvičke, mňam. banán dodal úžasnú chuť, nebolo to priečne sladké, také akurát, ani džem netreba, raňajkovala som dneska len tak :-)
ivka152
Ja som ich tiez robila uz davnejsie,su vyborneee :-) ked som robila 1.krat tak som dala 1banan a 2vajcia,ale potom som skusila dat 2 banany a 2vajcia.ovela lepsie sa mi s cestom pracovalo lebo lievance neboli az take krehke a lepsie sa obracali.ale to zalezi aj natom aky je banan dozrety,ked je velmi prezrety tak je to horsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia