Chrumkavý zemiak
Autor receptu: vikulqa
Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne.
1 porcia |
10 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
- Dresing: Do smotany dáme červenú mletú papriku a kečup. Premiešame.
- Do šalátu som dala paradajku, hlávkový šalát, olivy a červenú kapustu nakrájanú na tenké pásiky. Ale je na každom aký šalát si zvolí k tomuto jedlu je to jedno.
- Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Dresing taktiež jednoduchý, ideálne ak nestíhate ako sa to stáva mne popri škole a práci. ( Niekedy nieje čas ani jesť )Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)