Chrumkavé wafle

Chrumkavé wafle
Foto: airam1
airam1Airam1, recept pridal: 15. apríla 2011 14:02Ďalšie jeho recepty

wafle som si oblubila v USA, kde boli naozaj fantasticke. Po prichode na Slovensko som si hned kupila wafle maker, ale az tento recept vytvoril naozaj dobre wafle, chrumkave a take naozaj americke. Najlepsie s javorovym sirupom a slahackou:)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Múku s miešame s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva a soľou.

2

Rozdelíme si žĺtka a bielka, žĺtka pridáme k suchej zmesi, tiež olej, mlieko a nakoniec sneh z bielkov. Dostaneme riedke cesto, z ktorého pripravujeme wafle. Najvhodnejší je asi wafle maker. Ja používam značky Concept. V mikrovlnke ani inak som neskúšala. Snáď bude chutiť
Chrumkavé wafle - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 15. apríla 2011 o 18:08
    No najprv musím si kúpiť ten wafle maker, neviem prečo ho doteraz nemám......


  • cica2, 15. apríla 2011 o 18:25
    veru aj mne by sa zišiel wafle maker, recept sa mi páči! Tvoj prvý recept a taký lákavý, vitaj:))


  • dorisa, 15. apríla 2011 o 18:40
    Vitaj na VARECHE.


  • violetacamorova, 15. apríla 2011 o 19:01
    Mňam!


  • sovka62, 15. apríla 2011 o 19:29
    Recept už aj tlačím, všetky vafle, ktoré som doteraz skúšala pripomínali konzistenciou skôr dolky. Veľmi pekne ďakujem za recept, v nedeľu vyskúšam.


  • vavan, 15. apríla 2011 o 19:54
    Takisto ako sovka zajtra na raňajky vyskúšam


  • iboja, 15. apríla 2011 o 20:41
    ukladám si ,sice mám dobrý recept ,ale sa mi lubi že netreba vážit ....vyskušame


  • maartina, 16. apríla 2011 o 10:49
    vyskúšam podľa tvojho receptíku ...už je to dávno, čo som ich robila ...vďaka za pripomenutie :)


  • babidka, 16. apríla 2011 o 11:59
    ani ja som doteraz nemala chrumkave wafle, takze dufam ze sa tieto podaria :-) na ranajky mi akosi wafle nesedia ale milujem ich ako dezert s jahodovym dzemom , slahackou a struhanou cokoladou :-)))))


  • airam1, 16. apríla 2011 o 12:08
    dufam,ze budu velmi chutit:).Ja som teda tiez vyskusala velke mnozstvo receptov a vsetko boli take makke palacinky skor, ale tento recept konecne taky nie je:)


  • jjanosik, 16. apríla 2011 o 15:36
    No a ten pohar ako ze je velky - horcicak, alebo pol litrovy?


  • jjanosik, 16. apríla 2011 o 15:38
    airam = maria :-D vitaj!!!


  • airam1, 16. apríla 2011 o 16:19
    no,taka klasicka salka,250ml cca


  • marienka44, 16. apríla 2011 o 16:34
    @Airam1 ,moja salka na bielu kavu ma "strichom" presne 3 dcl. Kazdy tu uvadza 2,5 dcl. Nemam waflovač, dostat aj kupit hotove wafle nenaplnene. Kedy si bola a z akej prilezoitosti v USA? :-)


  • airam1, 16. apríla 2011 o 16:48
    mne tie kupovane tu nechutia,su take necerstve a stare.
    bola som asi pred 5 rokmi,moja sestra tam s manzelom zila,tak sme ju boli pozriet


  • orchidea, 16. apríla 2011 o 17:55
    Vyskúšam ich, mám doma vaflovač a robievam fafle dosť často.


  • marikafil, 16. apríla 2011 o 19:05
    K hrnčekovým receptom jedna poznámka - stále sa tu opakuje rovnaká otázka, aký veľký hrnček...ja osobne hrnčeky pri pečení nepoužívam, ale mám Ikea odmerky, je to šesť rôzne veľkých "lyžičiek" na krúžku - najmenšia je 1 Pinch (štipka?) =1 ml, väčšia je teaspoon (čajová lyžička) = 5 ml, tretia je tablespoon (polievková lyžica) = 15 ml, na ďalšej je napísané že 1,76 fl oz = 50 ml, ešte väčšia je 3,52 fl oz = 100 ml a najväčšia je označená 1/2 cup teda pol hrnčeka = 125 ml. Pre mňa je to snáď najpoužívanejšia pomôcka či už pri varení alebo pri pečení. Keď také uvidíte, kúpte si, nemôže to byť príliš drahé...


  • lyali, 16. apríla 2011 o 19:59
    "Wafle" je takou mojou spomienkou na čas randenia s mojím už manželom. Kupovali sme ho ako "gofri" v jednom stánku a v ruke s gofri cupkali mestom. Mali sme ho radi, ale nevedela som ho jesť. Akonáhle som sa doňho zahryzla, sladké dobroty z neho pristáli na mojom oblečení, nech som sa akokoľvek snažila. Tak som len snila, že si ho vyrobím doma. "Waflovač" mám, osvedčený rcp už mám, takže ... KK :-)


  • matahari1974, 16. apríla 2011 o 20:21
    to su fafle na slano??? Lebo ja ich tiez robievam ale dava sa tam viacej cukru a ohodne :o))
    » varecha.pravda.sk/recepty/wafle/11043-recept.html...


  • airam1, 16. apríla 2011 o 20:32
    tesim sa takemu uspechu
    nie je na slano,ale tak povedzme,ze nie su presladene,s javorovym sirupom,slahackou alebo tak su take akurat sladke


  • fcielka, 1. mája 2011 o 08:18
    dnes som ich robila....a boli mnam-mnam. Vrelo odporucam :)


  • airam1, 9. mája 2011 o 18:54
    @fcielka
    tesim sa z toho :)


  • jozka2, 19. júna 2012 o 22:15
    hrncekove odmerky na kolace pouzivam 250 ml.odmerku a aj na niektorych receptoch /kedze v USA vyuzivaju recpty odmerkou/je vyznacene 250 ml.odmerku. Ano takto vyzeraju skutocne vafles,su vyborne na ranajky s ovocim a jogurtom,ja pouzivam cesto ako na amer.palacinky.


  • beyonnce1, 3. augusta 2012 o 10:20
    no, ta sol, pol polievkovej l. dala som pol kavovej a aj tak to bolo prilis slane.. neviem... mozno je to len otazka vkusu...


  • eva189, 29. decembra 2012 o 11:17
    Je to prilis slane skoda ze som si neprecitala beyonnce1 tvoj koment skor a ani chrumkave nie je mozno je to pristrojom.


  • tani111, 5. januára 2013 o 14:04
    aky tvar ja najlepsi


  • malina, 6. januára 2013 o 23:37
    Moje první seznámení s vaflemi bylo za hluboké totality ve východním Německu na táboře.Tam se jim říkalo gofri.Stála tři koruny na naše a byla velká a skvělá.V tu dobu v ČSSR nic takového nebylo.Byla potřená borůvkovým džemem a navrchu byla šlehačka.Mám doma několik let vaflovač,ale vždy jsem narazila na hodně tučný recepty.Tuto ale na stopro udělám.Ukládám do KK.Díky za receptík.


  • tinulka115, 1. februára 2013 o 14:39
    Wafle som robila prvýkrát, no podľa tohto receptu boli až príliš slané... Možno je to len otázka chutí, no podľa mňa by bolo vhodnejšie zameniť 1/2 PL za 1/2 KL alebo aj menej... inak boli fajn... len chrumkavé boli iba z jednej strany... z druhej strany už neboli tak pekne vyformované... možno to bolo waflovačom, možno cestom... skúsim iné a uvidiím :-)


  • aga1, 15. februára 2013 o 21:49
    Dnes som jedla wafle podla tohoto receptu a boli fakt super - chrumkavé, chutné ..., nevedela som sa zastaviť pri ich jedení. Ďakujem za super recept!


  • segi, 4. apríla 2013 o 19:05
    wafle maker si kupite v TESCU za 10 €


  • segi, 4. apríla 2013 o 21:16
    wafle su fajn, len podľa vašich rád som usúdil , že bohato stačí štipka soli a aspoň 5Pl cukru , aby mali sladšiu chuť


  • goe, 8. júla 2013 o 07:48
    Wafle sú super, ale ešte som ich vylepšila pridaním 1/2 poliev. lyžice chia múky, ktorá z nich vytvorí wafle ako pierko. Túto chia múku teraz dávam do hoci čoho a ona to cesto veľmi nadýcha. Je to čistý prírodný produkt.


  • lucka99, 23. augusta 2013 o 17:41
    Najlepšie wafle, nepripalujú sa, držia v kope aj po otvorení waflovača. Ja pridávam na sladenie stéviu a robím pol napol s celozrnnou múkou :)


  • diana22, 30. januára 2014 o 18:20
    konzistencia dobra, ale straaaaasne slane, nedalo sa to zachranit nicim , kedze syn bol nychystany na sladku verziu, len vyhodit


  • balvuska, 12. marca 2014 o 08:33
    Vyborny receptik,moje dievcata sa ich nevedia dojest ,dakujeeem :)


  • 3simi, 15. mája 2014 o 17:38
    Vafle sú super až na tú 1/2 PL soli. Tak to je podla mna velmi velmi vela. Dala som iby štipku pretože to množstvo sa mi nezdalo inak výborné odporúčam.


  • michal81, 7. októbra 2014 o 01:02
    a to sa pečie ? či smaží ? waflovač robí čo vlastne :P dáva sa tam aj kúsok oleja ?


  • saskia250, 25. novembra 2014 o 14:53
    su dobre ale este lepsie by boli bez soli skusim bez soli.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist