Chrumkavé wafle

Chrumkavé wafle
Foto: airam1
airam1Airam1, recept pridal: 15. apríla 2011 14:02Ďalšie jeho recepty

wafle som si oblubila v USA, kde boli naozaj fantasticke. Po prichode na Slovensko som si hned kupila wafle maker, ale az tento recept vytvoril naozaj dobre wafle, chrumkave a take naozaj americke. Najlepsie s javorovym sirupom a slahackou:)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Múku s miešame s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva a soľou.

2

Rozdelíme si žĺtka a bielka, žĺtka pridáme k suchej zmesi, tiež olej, mlieko a nakoniec sneh z bielkov. Dostaneme riedke cesto, z ktorého pripravujeme wafle. Najvhodnejší je asi wafle maker. Ja používam značky Concept. V mikrovlnke ani inak som neskúšala. Snáď bude chutiť
Chrumkavé wafle - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 15. apríla 2011 o 18:08
    No najprv musím si kúpiť ten wafle maker, neviem prečo ho doteraz nemám......


  • cica2, 15. apríla 2011 o 18:25
    veru aj mne by sa zišiel wafle maker, recept sa mi páči! Tvoj prvý recept a taký lákavý, vitaj:))


  • dorisa, 15. apríla 2011 o 18:40
    Vitaj na VARECHE.


  • violetacamorova, 15. apríla 2011 o 19:01
    Mňam!


  • sovka62, 15. apríla 2011 o 19:29
    Recept už aj tlačím, všetky vafle, ktoré som doteraz skúšala pripomínali konzistenciou skôr dolky. Veľmi pekne ďakujem za recept, v nedeľu vyskúšam.


  • vavan, 15. apríla 2011 o 19:54
    Takisto ako sovka zajtra na raňajky vyskúšam


  • iboja, 15. apríla 2011 o 20:41
    ukladám si ,sice mám dobrý recept ,ale sa mi lubi že netreba vážit ....vyskušame


  • maartina, 16. apríla 2011 o 10:49
    vyskúšam podľa tvojho receptíku ...už je to dávno, čo som ich robila ...vďaka za pripomenutie :)


  • babidka, 16. apríla 2011 o 11:59
    ani ja som doteraz nemala chrumkave wafle, takze dufam ze sa tieto podaria :-) na ranajky mi akosi wafle nesedia ale milujem ich ako dezert s jahodovym dzemom , slahackou a struhanou cokoladou :-)))))


  • airam1, 16. apríla 2011 o 12:08
    dufam,ze budu velmi chutit:).Ja som teda tiez vyskusala velke mnozstvo receptov a vsetko boli take makke palacinky skor, ale tento recept konecne taky nie je:)


  • jjanosik, 16. apríla 2011 o 15:36
    No a ten pohar ako ze je velky - horcicak, alebo pol litrovy?


  • jjanosik, 16. apríla 2011 o 15:38
    airam = maria :-D vitaj!!!


  • airam1, 16. apríla 2011 o 16:19
    no,taka klasicka salka,250ml cca


  • marienka44, 16. apríla 2011 o 16:34
    @Airam1 ,moja salka na bielu kavu ma "strichom" presne 3 dcl. Kazdy tu uvadza 2,5 dcl. Nemam waflovač, dostat aj kupit hotove wafle nenaplnene. Kedy si bola a z akej prilezoitosti v USA? :-)


  • airam1, 16. apríla 2011 o 16:48
    mne tie kupovane tu nechutia,su take necerstve a stare.
    bola som asi pred 5 rokmi,moja sestra tam s manzelom zila,tak sme ju boli pozriet


  • orchidea, 16. apríla 2011 o 17:55
    Vyskúšam ich, mám doma vaflovač a robievam fafle dosť často.


  • marikafil, 16. apríla 2011 o 19:05
    K hrnčekovým receptom jedna poznámka - stále sa tu opakuje rovnaká otázka, aký veľký hrnček...ja osobne hrnčeky pri pečení nepoužívam, ale mám Ikea odmerky, je to šesť rôzne veľkých "lyžičiek" na krúžku - najmenšia je 1 Pinch (štipka?) =1 ml, väčšia je teaspoon (čajová lyžička) = 5 ml, tretia je tablespoon (polievková lyžica) = 15 ml, na ďalšej je napísané že 1,76 fl oz = 50 ml, ešte väčšia je 3,52 fl oz = 100 ml a najväčšia je označená 1/2 cup teda pol hrnčeka = 125 ml. Pre mňa je to snáď najpoužívanejšia pomôcka či už pri varení alebo pri pečení. Keď také uvidíte, kúpte si, nemôže to byť príliš drahé...


  • lyali, 16. apríla 2011 o 19:59
    "Wafle" je takou mojou spomienkou na čas randenia s mojím už manželom. Kupovali sme ho ako "gofri" v jednom stánku a v ruke s gofri cupkali mestom. Mali sme ho radi, ale nevedela som ho jesť. Akonáhle som sa doňho zahryzla, sladké dobroty z neho pristáli na mojom oblečení, nech som sa akokoľvek snažila. Tak som len snila, že si ho vyrobím doma. "Waflovač" mám, osvedčený rcp už mám, takže ... KK :-)


  • matahari1974, 16. apríla 2011 o 20:21
    to su fafle na slano??? Lebo ja ich tiez robievam ale dava sa tam viacej cukru a ohodne :o))
    » varecha.pravda.sk/recepty/wafle/11043-recept.html...


  • airam1, 16. apríla 2011 o 20:32
    tesim sa takemu uspechu
    nie je na slano,ale tak povedzme,ze nie su presladene,s javorovym sirupom,slahackou alebo tak su take akurat sladke


  • fcielka, 1. mája 2011 o 08:18
    dnes som ich robila....a boli mnam-mnam. Vrelo odporucam :)


  • airam1, 9. mája 2011 o 18:54
    @fcielka
    tesim sa z toho :)


  • jozka2, 19. júna 2012 o 22:15
    hrncekove odmerky na kolace pouzivam 250 ml.odmerku a aj na niektorych receptoch /kedze v USA vyuzivaju recpty odmerkou/je vyznacene 250 ml.odmerku. Ano takto vyzeraju skutocne vafles,su vyborne na ranajky s ovocim a jogurtom,ja pouzivam cesto ako na amer.palacinky.


  • beyonnce1, 3. augusta 2012 o 10:20
    no, ta sol, pol polievkovej l. dala som pol kavovej a aj tak to bolo prilis slane.. neviem... mozno je to len otazka vkusu...


  • eva189, 29. decembra 2012 o 11:17
    Je to prilis slane skoda ze som si neprecitala beyonnce1 tvoj koment skor a ani chrumkave nie je mozno je to pristrojom.


  • tani111, 5. januára 2013 o 14:04
    aky tvar ja najlepsi


  • malina, 6. januára 2013 o 23:37
    Moje první seznámení s vaflemi bylo za hluboké totality ve východním Německu na táboře.Tam se jim říkalo gofri.Stála tři koruny na naše a byla velká a skvělá.V tu dobu v ČSSR nic takového nebylo.Byla potřená borůvkovým džemem a navrchu byla šlehačka.Mám doma několik let vaflovač,ale vždy jsem narazila na hodně tučný recepty.Tuto ale na stopro udělám.Ukládám do KK.Díky za receptík.


  • tinulka115, 1. februára 2013 o 14:39
    Wafle som robila prvýkrát, no podľa tohto receptu boli až príliš slané... Možno je to len otázka chutí, no podľa mňa by bolo vhodnejšie zameniť 1/2 PL za 1/2 KL alebo aj menej... inak boli fajn... len chrumkavé boli iba z jednej strany... z druhej strany už neboli tak pekne vyformované... možno to bolo waflovačom, možno cestom... skúsim iné a uvidiím :-)


  • aga1, 15. februára 2013 o 21:49
    Dnes som jedla wafle podla tohoto receptu a boli fakt super - chrumkavé, chutné ..., nevedela som sa zastaviť pri ich jedení. Ďakujem za super recept!


  • segi, 4. apríla 2013 o 19:05
    wafle maker si kupite v TESCU za 10 €


  • segi, 4. apríla 2013 o 21:16
    wafle su fajn, len podľa vašich rád som usúdil , že bohato stačí štipka soli a aspoň 5Pl cukru , aby mali sladšiu chuť


  • goe, 8. júla 2013 o 07:48
    Wafle sú super, ale ešte som ich vylepšila pridaním 1/2 poliev. lyžice chia múky, ktorá z nich vytvorí wafle ako pierko. Túto chia múku teraz dávam do hoci čoho a ona to cesto veľmi nadýcha. Je to čistý prírodný produkt.


  • lucka99, 23. augusta 2013 o 17:41
    Najlepšie wafle, nepripalujú sa, držia v kope aj po otvorení waflovača. Ja pridávam na sladenie stéviu a robím pol napol s celozrnnou múkou :)


  • diana22, 30. januára 2014 o 18:20
    konzistencia dobra, ale straaaaasne slane, nedalo sa to zachranit nicim , kedze syn bol nychystany na sladku verziu, len vyhodit


  • balvuska, 12. marca 2014 o 08:33
    Vyborny receptik,moje dievcata sa ich nevedia dojest ,dakujeeem :)


  • 3simi, 15. mája 2014 o 17:38
    Vafle sú super až na tú 1/2 PL soli. Tak to je podla mna velmi velmi vela. Dala som iby štipku pretože to množstvo sa mi nezdalo inak výborné odporúčam.


  • michal81, 7. októbra 2014 o 01:02
    a to sa pečie ? či smaží ? waflovač robí čo vlastne :P dáva sa tam aj kúsok oleja ?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist