Krekry so syrom
Chrumkavé krekry s kozím syrom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Krekry: V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, semienka anízu, vodu a olej, vypracujeme cesto. Preložíme na múkou vysypanú drevenú dosku, premiesime a vytvoríme bochníček. Zabalíme ho do
potravinovej fólie a necháme 15 minút odpočívať v chladničke.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm, nožom nakrájame na pásiky, potom na štvorce a tie na trojuholníky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, kým nezačnú zlatnúť. Necháme vychladnúť.
- V miske zmiešame kozí syr, cmar, olej, soľ
a mleté čierne korenie. Servírujeme v miske, môžeme pokvapkať olivovým olejom a ozdobiť klíčkami, semienkami alebo pažítkou. Podávame s krekrami.
|