Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa fotorecept
Foto: babidka
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné na prípravu . Recept som našla v Zobraziť celý popisChrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné na prípravu . Recept som našla v jednej ázijskej kuchárskej knižke a neodolala som , aby som ho nepripravila ...oplatilo sa :-) Robievam ho keď dostanem chuť na niečo chrumkavé a trosku neobvyklé . Má aj jednu výhodu - dá sa "predpripraviť " aj deň dopredu a dokončenie trvá iba niekoľko minút .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
400 ml |
|
na vyprážanie |
|
Pasta na marinovanie : | |
1 PL -nasekaná |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL pretlačený |
|
2-3 ks čerstvá |
|
3-4 ks /brazílske orechy/ |
|
3 KL |
|
1 KL |
|
štipku |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pastu .
-
2
Ošúpeme si steblo citrónovej trávy a posekáme na menšie kúsky . U nás je problém zohnať v obchodoch čerstvú citrónovú trávu a tak keď ju nemáte , stačí ju nahradiť čerstvým zázvorom . Jednoducho ho dáte dvojnásobné množstvo ako je v recepte .
-
3
Nasekáme čerstvý zázvor , čili papričky zbavíme semienok a posekáme , očistíme a nasekáme cesnak , orechy , šalotky . Pridáme čerstvo namleté čierne korenie , cukor , koriander , soľ , štipku turmericu . Dáme do mixéru , pridáme polovicu kokosového mlieka a zmixujeme na hladkú pastu .
-
4
Pastu dáme do hrnca a dolejeme zvyškom kokosového mlieka .
-
5
Kuracie stehná rozdelíme na hornú a dolnú časť , umyjeme a osušíme .Výborné sú aj kuracie krídelká . Vložíme do hrnca s pastou a kokosovým mliekom . Necháme zovrieť a varíme asi 20 minút .
-
6
Keď som to jedlo pripravovala po prvýkrát , tak som pochopila recept tak , že po uvarení kurča vyberieme a necháme vychladnúť mimo marinády v ktorej sa varilo . Ale kurča nebolo až také aké som si ho predstavovala . Tak som nabudúce nechala kurča stáť v marináde až dovtedy , kým som ho nešla vyprážať . To bolo ono ! Mäso nabralo chute z pasty a kokosového mlieka a bolo také akurát ....:-) Najchutnejšie je , keď v tej marináde , čo sa v nej varilo postoji aspoň niekoľko hodín . Takže ďalším krokom bude vybratie mäsa z marinády , jeho osušenie na kuchynskej papierovej utierke a vypražíme ho vo vyššej vrstve horúceho oleja .
-
7
Necháme ho odkvapkať od oleja na papierovej utierke .
-
8
Podávame ho s ryžou a čerstvou zeleninou . Takto pripravené kuriatko je vraj mimoriadne obľúbené v celej Indonézii a pripravujú ho vraj takmer v každej reštaurácii . Neviem , nebola som tam ešte :-( Ale z Austrálie tam nemajú až tak ďaleko .....:-)))
@jerica , aby to mala tu spravnu chut je lepsie nechat postat to masko v marinade aspon niekolko hodin - vlastne aspon kym nevychladne . Doporucujem ti na dnes sice pripravit maso aj marinadu , povarit to ako je to v recepte a nechat "odstat " do zajtra .
som na cestach nevarim az do zaciatku decembra.
Recept je exkluzivní !
Prajem vam vsetkym , aby vas to jedlo potesilo a nesklamalo :-)))))
Inac citronova trava lahko rastie u nas ma tak 2 metre. Na Slovensku staci dat do kontainera a cez zimu preniest dnu.
www.ehow.com/video_4952152_grow-lemon-grass.html...
@2010 , trosku mi to trvalo kym som zistila , z ktoreho kopca je to fotene :-) my byvame presne v tej casti , ktoru nevidno - lebo na fotke nie je ....fotograf nas ma po lavej ruke ...mal zobrat lepsi objektiv:-)Ale ak prides , budes vitany a aj kavicka bude !