Chobotnica ala Antonio
Autor receptu: afataga
Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre asi 6 ľudí
6 porcií |
40 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- chobotnice uvaríme na pare cca 40 min. do mäkka, zatiaľ olúpeme zemiaky a nakrájame na mesiačiky, cibuľu tiež na mesiačiky, cesnak iba olúpeme, nepučíme!
Uvarenú chobotnicu pokrájame na asi 2cm kúsky.
Pozn: menšie chobotnice sú lepšie ako jedna veľká, kupujem chladené a pitvané
- do veľkej zapekacej misy dáme olej, chobtnice, zemiaky, cesnak, vňať, soľ a korenie, môžeme podliať trochou vína alebo vody, dáme piecť na 180° min. na hodinu, potom vyberieme, premiešame a dáme naspäť min. na pol hodinu, jedlo je hotové keď sú mäkké zemiky. Do hotového pridáme olivový olej. Podávame so zeleninovým šalátom.