Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom

lusinkab - fotkalusinkab, 18. mája 2012
Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom
Foto: lusinkab

Tento chlebík je veľmi dobrý k rôznym syrom alebo ako príloha k talianskym jedlám. Veľmi ľahký recept ktorý zvládnu aj začiatočníci.

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
7 g
1 PL
2 a 1/2 PL
350 ml
70 g
1 až 2 PL, (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Do vyhriatej misky vysypeme celý obsah múky do ktorej vmiešame sušené kvasinky a soľ. Pokvapkáme po povrchu s olivovým olejom a urobíme dierku do stredu a pomaly pridávame teplú vodu. Všetko spolu vymiesime a dáme na pracovnú dosku posypanou múkou. Hnetieme cesto minimálne 10 minút kým nie je jemné a elastické.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na 2 cm a pridáme na drobno nakrájané olivy a rozmarín. Cesto zatvoríme zo strán a spracujeme olivy a rozmarín do cesta. Z vytvarujeme bochník ktorý položíme na olejom potretý papier na pečenie a nad-režeme na 8 častí. Prikryjeme kuchynskou fóliou ktorá je tiež potretá olivovým olejom a necháme kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.

    Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom - obrázok 2
  3. 3

    Vyhrejeme rúru na 200 °C a pečieme 30 až 35 minút pekne do zlata. Chlebík nám ešte pekne nakysne počas pečenie. Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

    Chlieb s čiernymi olivami a rozmarínom - obrázok 3

Diskusia k receptu

lusinkab
Ďakujem je veľmi chutný a keď sa pečie tak celý dom vonia krásne za rozmarínom
zdezda
jááááááj, dala by som si ho, ukladám si rcp :-)
marianne
je naozaj vynikajuci,namiesto ciernych oliv boli sice zelene,ale na chuti to neubralo,radim do chlebovych stalic:-)
lusinkab
:-) jej @marianne tak to si ma velmi potesila :-) som rada,ze vam chutil. S olivkami nemas co pokazit,ja sa na nho chystam opat kedze mam uz svoje vlastne olivky takze zase bude tento chlebik na dennom poriadku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia