Chlieb s cesnakom, rozmarínom a olivami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.
  2. Potom pridáme olivový olej, na veľmi jemno posekané rozmarínové lístky bez drevnatej stopky, zelené olivy a najemno nastrúhaný cesnak. Vypracujeme nelepivé cesto.
  3. Cesto prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť aspoň 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý položíme cesto. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.
  4. Chlieb pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C. Tvar chleba určíme podľa toho, ako cesto na plech uložíme.