Chlieb s cesnakom, rozmarínom a olivami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.
- Potom pridáme olivový olej, na veľmi jemno posekané rozmarínové lístky bez drevnatej stopky, zelené olivy a najemno nastrúhaný cesnak. Vypracujeme nelepivé cesto.
- Cesto prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť aspoň 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý položíme cesto. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.
- Chlieb pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C. Tvar chleba určíme podľa toho, ako cesto na plech uložíme.
|