Chlieb domáci
Autor receptu: rein
Neviem,odkiaľ pochádza,ale na vareche presne taký nieje.
120 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- V tomto poradí dať do pekárničky.Po vymiesení dať na dosku,rozdeliť na dve časti,urobiť bochníky a nechať nakysnúť.Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli.
- Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli. Dávame pozor,aby nám nestekala na plech.
- Chlieb pečieme pri teplote 180 stupňov,ale rúra už na túto teplotu musí byť predhriatá.Po 10 minútach stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte 35minút.Počas pečenia natrieť raz vodou a raz po vytiahnutí a zakryjeme ho utierkou a počkáme,kým chlieb nevychladne.