Chlebík celozrnný (fotorecept)
Autor receptu: iva63
celozrnný chlebík ako ho pečiem ja....
Postup
- všetky suroviny dáme do misky...hákmi miesime cesto
- cesto je redšie, dávam pol litra vody...ale to je v poriadku, chlebík je potom taký fajnový vzdušný, dierkovaný-:)
- cesto necháme prikyté v teple kysnúť
- ked je dostatočne vykysnuté tak ho jemne preklopíme z misky a doslova ho "nalejeme" do papierom vyloženej formy na pečenie chlebíka
- rúru rozohrejeme na 200stupňov...chlebík vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200stupňov 45 minút...potom chlebík vyklopíme z formy, dáme dole papier na pečenie a vložíme znovu do rúry na 10 minút zapiecť...položíme už len voľne na mriežku do rúry...nie na plech a ani do formy..nech sa boky trochu zapečú
- po uplynutí doby pečenie, teda 55 minút - vyberieme chlebík von z rúry a necháme ho voľne vychladnúť na mriežke
- až úplne vychladnutý ho nakrájame
...ja krájam na veľmi tenučké krajíčky...a skladujem ho iba zabalený v ľanovej utierke, vydrží dlho čerstvý a tiež si dlrží dostatočnú vlkosť....
- chutí naozaj vynikajúco...prajem dobrú chuť!
- v tomto recepte som piekla z tých dvoch druhov múk