Zemiakové čipsy
Chipsy
Autor receptu: moznodobremoznozle
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.
- Odkvapkane zemiaky osolime a okorenime. Pripravime si plech, ktory potrieme olejom. Poukladame kruzky. Pecieme do zlatohneda zhruba 15 minut.
- Upecene kruzky vyberieme do misy a jemne dochutime zmesou korenin. Mojou variantou byva suseny cesnak a udena mleta paprika.
- Na uplny zaver posypeme posekanou cerstvou vnatkou.