Chimichangas

sjuz - fotkasjuz, 27. marca 2010
Chimichangas
Foto: sjuz

Veľmi obľúbené mexické jedlo, jednoduché, s veľkým výsledkom:)

45 minút
príprava

Suroviny

500  g
1 ks
5 ks
3  ks
2  PL
6  ks
1
5  strúčikov
1  konzerva
1  PL




Postup

  1. 1

    Na masti opražíme cibuľu a tri strúčiky cesnaku, pridáme mleté mäso - ja som robila dnes z morčacieho mletého - a za stáleho miešania opekáme. Keď je mäso už poodeľované na drobné kúsočky a nie je surové, pridáme na kocky pokrájané 2 rajčiny, a 2 zelené cibuľky. Okoreníme mexickým korením, pridáme 2 PL pretlaku a necháme dodusiť. Neprikrývame, miešame.

  2. 2

    Na masle ohrejeme scedenú červenú fazuľu, a rozmixujeme na kašu.

  3. 3

    Do pšeničnej tortily dáme mäso, fazuľovú pastu, a zo 3-4 popraskané kukuričné čipsy. Tortilu zložíme ako obálku, môžeme zachytiť špáradlami, aby sa neotvárala. Na rozohriatom oleji z oboch strán opražíme do zlata - pozor - treba pri tom stáť a hneď po pol minútke obrátiť, pretože je to rýchlovka:)

  4. 4

    Omáčky: 1. Avokádo očistíme, dužinu vyberieme, popučíme vidličkou, pridáme do neho nadrobno posekanú cibuľku, citrónovú šťavu,mleté čierne korenie, soľ. 2. Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. 3. Rajčiny, cibuľku osekáme na drobné kocky, ochutíme citrónovou šťavou a premiešame.

  5. 5

    Chimichangas dáme na tanier, omáčky a strúhaný syr do malých misiek. Každý si na placku dá smotanu, avokádový dip, a posype rajčinovo-cibuľovou salsou a posype syrom. Dobrú chuť:)!

Diskusia k receptu

mamimna
Ježibabka a Ty ani nespávaš? Ráno o šiestej čítaš Varechu? :)
sjuz
Dajú sa urobiť aj bez mäsa - len s tou fazuľovou pastou - vtedy dávam normálnu fazuľu, veľkú čiernu, nie konzervovú:)
sjuz
nie, samozrejme, že nie:), doteraz som to nerobila, ale keď som to opražila, boli chutnješie. Je to ozaj len pár sekúnd, kým zhnednú, ani sa totiž nestačí ohriať vnútro...
wewo
Toto musím mamu presvedčiť aby urobila niekedy :D
tiginko
výborná večera dnes, bez kukuričných lupienkov a trojjediným dipom (avokádo+smotana+paradajky+cibuľka). A piekla som to v toustovači, úplná paráda





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia