Chilli con carne (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...alebo mexická chilli fazuľa podľa mňa... nepripravoval som ju už asi rok, nejak som pozabudol, ale minule som podobný recept videl na jednom perfektnom blogu, takže vďaka za pripomenutie :-)

8-9
porcií
20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným, dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou. Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy...
  2. ...podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú. Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem...
  3. ...dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky. Všetko som nechal prevrieť...
  4. ...šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo, podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť :-)