Cheesecake fotorecept

spydigy - fotkaspydigy, 2. februára 2013
Cheesecake (fotorecept)
Foto: spydigy

Pravý cheesecake sa robí so syru philadelphia. No nie každý si ho môže dovoliť, lebo je malý, drahý a na tento recept by ho Zobraziť celý popisPravý cheesecake sa robí so syru philadelphia. No nie každý si ho môže dovoliť, lebo je malý, drahý a na tento recept by ho treba veľa.... Nie som žiadna fotografka.. ale dúfam, že to máte pekne vysvetlené :)

20 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Suroviny

korpus:
250 g
120 g
Plnka:
500 g
250 g
250 g
200 g
1,5 ČL
3 ks
1 ks
z 1 ks




Postup

  1. 1

    Všetko by malo mať izbovú teplotu.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku. (sušienky Hobbits sú nato najlepšie, robila som to aj z BEBE ale tie boli moc sladké a zle mi držali pokope)

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortovú formu s priemerom 26 cm si vyložíme s papierom na pečenie.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno formy dáme zmes sušienok a rukou utľapkáme a trošku zmesi dáme aj na okraje ono to potom pekne vyzerá, keď sa to podáva na tanieri. Formu dávam na plech lebo môže sa stať že masielko ešte pusti... a lepšie sa to čisti z plechu ako zo spodku trúby :) Sušienkový korpus dám zapiecť do trúby na 10min 180°C Potom ho necháme vychladnúť

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mascarpone a tvaroch trošku premiešame. Potom pridám kyslú smotanu. a premiešam zas. ( Po každej pridanej veci treba zmes premiešať ručne z bokov )

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po lyžičkách pridávame práškový cukor a stále miešame

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom postupne a pomaly pridávame vajcia. ( pridám vajce počkám kým sa mi pekne premieša pridám druhé atd... )

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridám vanilkovú esenciu. Ak ju nemáte tak môžete kľudne použiť 2 vanilkové cukry .

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec pridám nastruhanú citrónovou koru. Na takého veci používam BIO citróny ... (len či sú naozaj bio hh :) ) Používajte čerstvý citrón.. sušený nedá tomu takú krásnu arómu a chuť

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Okraje formy si vytriem maslom. Potom sa to tak pekne oddeľuje keď sa to pečie.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po všetkom nám vznikne takáto super krémová hmota.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tu potom vylejeme na vychladenú sušienkovú zmes. A necháme ju trošku odpočinúť cca 5min.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pečieme na vodnom kúpeli 160-170 °C cca 60min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť)

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ak takto napuchne je to dobre znamenie, že zachviľu už bude. V tedy vtiahnem vodný kúpeľ a nechám to ešte tak 5-10min piecť. Skúste počas pečenia ju aj otáčať.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Potom to napuchne ešte viac.. (môže aj nemusí, keď nenapuchne nič sa nedeje) Keď to je hotové zistíme to tak, že buď lyžičkou poklepeme o bok formy, alebo normálne zatrasieme plechom a ten stred by sa mal trošku triasť ako huspenina alebo ako želé.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    potom trúbu vypneme a asi tak cca 5-10cm otvoríme dvierka na trúbe a necháme to tak vychladnúť cca 1-2 hod.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Keď to vychladne tak ako vidíte na obrázku tak to pekne spľasklo. A tie boky by mali byť trošku také nahnedlé. ( Moje sú asi až moc lebo mám " úžasnú " rúru) . Potom to preložíme do chladničky .. Najlepšie od večera do rána.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    My ho máme radi s topingom, ale nemusíte si ho dávať. Dobrú chuť! :)

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

mmelinda
....moc pěkně podaný recept a pochvala i za fotografický doprovod....kdo ještě tuto lahůdku nepekl, vyzkoušejte - je to vážně mňamina.
violetacamorova
Velmi pekne si spracovala tento recept, cheesecake mam velmi rada a niekedy vyskusam podla tvojho receptu. Ja mam tiez nezodpovednu ruru je to taka multifunkcna, rura, grill a mikrovlnka. Pecenie chleba som v nej uz vzdala, som rada, ked upeciem v nej nejaky zakusok a maso.
spydigy
ďakujem vám :) @violetacamorova no veď u mňa je rúra hlavným problémom ... chlebík tiež keď pečiem tak mi to trvá o dosť dlhšie ako by malo :(
dorenika
krasne sa ti podaril ja robim cheesecake rada a casto lebo je lahky a lacny (tu stoji 900g philadelphie 3libry) len prvy krat som ho krajala za tepla a tak aj vyzeral :D inak mas pekne recepty som si ta pridala do oblubenych
ethanel
Velmi dobre spracovane, poznam velmi dobre a milujem ho. Zajtra idem robit modernu variaciu, de-constructed White Chocolate & Rhubarb Cheesecake :)
denyany
máme radi sladké, najmä tvarohové a cheesecake som ešte nerobila, aj keď dávno mám zálusk vyskúšať ho. je tu naň veľa receptov, aj tvoj sa mi páči, tak niekedy sa, hádam k tomu, dostanem.
violetacamorova
Robila som ho hned v pondelok, vydaril sa mi pekny, fotku neviem pridat, iba som si ho trochu upravila. Nemala som doma nic vanilkove, tak som dala trochu mandlovej esencie, aj tak bol dobry. Pridala si fajn recept. Bol to dokonca moj prvy cheesecake.
angie1312
...hm .Aj takto sa to dá . ALE...Zopár dobrých rád! Cheescake môžeš mať pečený i nepečený.Ak si zvolíš pečený,tak korpus treba roelej formy až zotrieť pomocou prstov a následne lyžice po okrajoch formy až k úplnému vrchu vrátane spodku samozrejme. Na korpus používam Bebe keksíky .Na jedno balenie BeBe -125g Masla (nie margarínu) .Vajíčka by sa mali oddeliť ,bielka od žltkov,Bielka vyšlaháme so štipkou soli,žltka s cukrom. Týmto docieliš že ti to tak škaredo nesplasne ani po vychladnutí upečenej hmoty. A eešte niečo na záver. Nikto by sa nemal báť ingrediencií ,pretože vo svete tvaroh ako taký známy nie je . Angličtina preto nazýva tvarohovú tortu cheescake-om :) mňa osobne naučil robiť cheescake michelinový šéfkuchár,ktorý pracoval pre Gordona Ramseyho (sama som kuchárka) . Ak by ste mali záujem ,môžte napísať ,rada poskytnem recept.
angie1312
aaaaa ešte niečo. Vychladnutý odstáty cheescake by sa mal vždy krájať nahriatym nožom !!! :) pred každým jedným odkrojením čepel treba namočiť na 10 sec. do vriacej vody.
1x mf26
spydigy
@violetacamorova tak to som veľmi rada, že sa ti podaril :)))) a to, že si nemala nič vanilkové nevadí vôbec aj tak si myslím, že najviac vyniká chuť cit.kôry lebo ja dávam veľa mam to tak radšej hh :) a aj ho momentálne teraz robím aby mi na noc odstal a bol na zajtra na obed " eno nuno " ale dala som len 170g cukru tak som zvedavá aký bude :)
zuzuliatko18
výborný recept, presne na tú "moju" chuť cheesecaku :D vďaka za recept.
akurát podotknem, že som robila z BEBE keksov a hoci som pridala masla, trocha sa mi drobil... takže masla na BEBE treba pridať poriadne :)
spydigy
@paalenkaa nie vobec... On v trubre dojde... A potom ho dam na balkon ked je vonku este chladno.... A suchy vobec neni..je uplne ze mnaaam.. dnes idem robit zas :-)
spydigy
ja ten cheesak robím pomaly každý až každý druhy víkend.. môj priateľ je na nom zavislak :D
punticka
Neviete nahodou- daju sa hobbitky nahradit aj susinkami "zuzanky" su z Lidlu...
spydigy
Ahoj.. vies co kupujem ich bud v careffure alebo v tescu ale videla som ich aj v bille ale v tej vacssiej
boruska
jednoducho a zrozumitelne vysvetlene a odfotene, mozem vyskusat, manzel sa isto potesi
nique666
včera som ho robila a je výýborný :) bol to moj prvy cheesecake, dlho som sa nan chystala a rozhodla som sa pre Tvoj recept, lebo si spravila krasny popis a fotky. pridala som na vrch jahody a zele, bol taky letny sviezi. dakujem pekne za recept :)
nique666
včera som ho robila a je výýborný :) bol to moj prvy cheesecake, dlho som sa nan chystala a rozhodla som sa pre Tvoj recept, lebo si spravila krasny popis a fotky. pridala som na vrch jahody a zele, bol taky letny sviezi. dakujem pekne za recept :)
spydigy
tak to som velmi milo potesena, ze sa ti vydaril a bol chutny :)))) a cerstve ovocie na kolaciku v tychto dnoch velmi osviezi :)
bablew89
Tiež som dlho hľadala recept, ktorý by vyzeral veľmi jemne a nadýchane, tvoj vyhral :)
Skúšala som a bol vynikajúci :) Ja som do plnky pridala ešte aj 1,5 ČL citrónovej šťavy, lebo priateľ miluje všetko s citrónom. Využila som aj zvyšné bielko, z ktorého som urobila sladkú penu (vyšlo mi to síce len na dva kúsky na tanieri, ale nevadí, aspoň sa minulo) a vrch som poliala zohriatym čučoriedkovým kompótom jemne zahusteným solamylom. Išli sme sa zblázniť za tým a všetci mi ho chvália :)
Ďakujem veľmi :)
wardo
V zozname surovin je okrem 3 vajec aj 1 zltok. V postupe sa vsak nespomina. Bolo tam pridane omylom alebo sa na neho len zabudlo pri pisani postupu? Dakujem.
spydigy
@wardo ja tie 3 vajcia a 1 zltko dam spolu do jednej misky a postupne to pridavam :)
spydigy
@natali7478 vies co kupujem ich bud v tescu, bille , dokonca aj v terne som ich videla :) ale samozremje ze musia to byt tie vacsie prevadzky
chlouie1253
Receptík je úžastný ale vždy rozmýšlam kde ide to 4 žltko? Ja to robím len s tých troch vajíčok ale aj tak je super :)
spydigy
No 3 vajka cele a jedno zltko a vsetky rozmiesas ale pridavas to postupne po jednom vajku hh:)
jzd06
dnes som to skusil lebo cheescake mam velmi rad a podaril sa mi na pocudovanie vynikajuco. vdaka za recept
spydigy
tak to som velmi rada, ze sa vam podaril a ze vam chutil :)))
majusi
Vyskusala som :) Bol to môj prvý cheesecake a podaril sa perfektne. Ďakujem za recept :D
lilxdee
mňam :) v štvrtok pôjdem vyskúšat! :) potom dám vedieť. Už sa teším. Hádam sa podarí
veronka2011
Dakujem za skvely rcp, vydaril sa vyborne, ale do kremu som dala nielen koru ale aj stavu z citrona a je to fantasticke ;-)
samantha54
suhlasim,tento recept je najlepsi,nato,ze nepeciem sa mi vydaril vyborne a to uz 2x :)
arriska
Je vynikajuci len ak niekto nema rad presladene tak 250 g praskoveho cukru je naozaj obrovske mnozstvo ! Ja som dala 220 a prislo mi to presladene :D( a to som mala vanilkovu esenciu - nedavala som tam vanilkove cukry) Nabuduce dam 180g cukru a bude to podla predstav :)- vzdy pridam aj stavu z citrona :) (z polovicky ) MNAM
spydigy
@aleana mam taky mensi plech, kde dam vodu a peciem to aj tak s tym.. tak ako vidis na obr. c. 14.. v trube sa spravit taka para a potom to vytiahnes podla navodu :)
laura1234
Recept je výborný, včera som ho skúšala ale cukru je až príliš veľa... Celá rodina sme sa zhodli že je veľmi sladký a stačí okolo 180 až 200g cukru :) 250g je priveľa
aleana
Aha, takže vytiahnuť, nie vtiahnuť...ok. Ale vidím že v rúre sú 2 plechy, na ktorý naliať vodu? Na ten vrchný alebo na spodný? A prečo sú dva?
aleana
Sorry už som našla odpoveď takže voda ide do toho spodného plechu...práve sa chystam piecť tak som trochu nervózna ako vždy pred skúšaním nového receptu lebo cheesecake som ešte nepiekla. Dúfam že sa mi podarí.
spydigy
@laura1234 ja cheesecake robim iba kvoli mojmu priatelovi a uz som davala aj menej cukru ale vzdy nato prisiel a poprosil ma aby som to robila aby to bolo sladke :D

@aleana to zvladnes :) potom daj vediet ako dopadol a papaj ho az na druhy den budem super ! :)
aleana
@spydigy tak cheesecake je upečený a na prvýkrát celkom dobre, síce mi trochu praskol, ale chuť je výborná :-) korpus som nerobila sušienkový, ale pečený, aby som si ho mohla osladiť podľa seba. Ako syrový základ som použila krémový syr získaný prekvapkaním jogurtu cez gázu na sitku, plus krémový tvaroh vo vaničke a kyslú smotanu. Pod tortovú formu som dala plech s vodou, ale dala som studenú vodu, a niekde som čítala, že sa má dávať vriaca voda...myslíš, že to by mohla byť príčina toho, že mi praskol? Zabudla som si prichystať vodu, a spomenula som si, až keď koláč už bol vnútri, tak som rýchlo dala studenú...Tiež mi tak napuchol ako tebe, tak som sa potešila, že snáď to bude ok . To popraskanie ma mrzí, ale nie je to nič tragické, skúsim dať foto, keď sa mi podarí :-) Poctivo som ho nechala vychladiť do druhého dňa a potom sme si pochutnávali :-) takže za mňa spokojnosť a vďaka za receptík :-)
1x jarca
danulatenko
...najlepsi recept na cheescake, aky som doteraz robila!!! Len v bode 5 preskakujem predpecenie korpusu - dam ho na cca 15min do chladnicky stuhnut a potom vlejeme plnku a peciem...
spydigy
Jeej ďakujem krásne... Ale aj tak ma najviac poteší, že niekomu chuti a ze sa podaril :) dokonca už aj do kaviarne si ho pýtajú aby som im ho robila. Predpecenie je na dotyčnej osobne ci chce alebo nechce ho dat pred piecť. Ja to robím sem tam.. Raz to urobím raz neurobím. Ale každým pečením znižujem dávku cukru, ale moc nemôžem lebo priateľ všetko zisti i keď tam dám len o 20g menej hehe
noraa
Vyskúšali sme tento recept a cheesecake bol úplne geniálny! Zatiaľ každý kto z nášho okolia ochutnal tak si veľmi chválil. Fakt je perfektný:) ja som začala na vrch však robiť ešte kyslejšiu polevu z ovocia a je to úplne perfektný kontrast medzi kyslím a sladkým, pekne to doľaďuje. Recept určite odporúčam a moc krát ďakujem autorke, že sa o niečo takéto podelila :)
relaxx1
Podľa tohto rcp robím cheescake, ale pridám menej cukru (podľa chuti aby to nebolo príliš sladké) a namiesto vanilkového cukru pridám vanilkový lusk. Na vrch zvyknem dať ešte tenkú vrstvu čokolády (mliečna+horká+cera) a chutí naozaj vynikajúco, aj nám, aj rodičom, aj kolegom. Vrelo odporúčam :-)
amynqa
Super recept, robila som vcera a vydaril sa uplne genialne :) Akurat som nevedela zohnat tie susienky, tak som dala jeden balik BEBE kakaovych a jeden aj nieco Indiana a drzalo to perfektne. A navrch som pridala cucoriedky, lebo som chcela ovocny :) Bol vynikajuci, vsetci sa oblizovali :)


tinu
Super recept, krásne popísaný už ho mám aj uložený, zajtra idem robiť.
Len by ma zaujímalo prečo to pečiete vo vodnom kúpeli, pretože som pozerala aj iné recepty na cheescake a iný ho nerobili v kúpeli. Potom je lepší alebo neprihorí alebo to len tak ?? Ďakujem :)
1x remsim
tinu
A dnes zas idem robiť ale poučila som sa z minula kedže ja mám asi (nie asi ale určite) blbú formu, tak mi prepúšťala maslo. Nerobila som to vo vodnom kúpeli lebo som nevedela prečo a asi sem už nechodíte kedže odpoveď som si nenašla. No proste celý spodok trúby od masla :D

Pohode, utrela som to a potom keď som šla nabudúce niečo piecť tak v celej rúre bol dym kedže som to asi zle vyutierala :D a maslo sa zrejme odparovalo. No o zábavu bolo postarané. :)
spydigy
@Tinu (14.5.2016 11:42)

Z toho si nič nerob to je normálne. Formu daj na plech a nebude ti maslo kvapkat na spodok rúry :) a plech potom umyjes. Daj vedieť či sa podarilo :)
haji
@Spydigy (14.5.2016 13:44)
Ještě další jištění je možné - zabalit spodní část do alobalu, který vše zachytí a nepálí se nic ani na plechu. Nikdy formu /jakoukoliv/ nedávám sólo do trouby, také jsem poučená.
Nabízí se ještě jedna možnost - forma celá, nerozkládací. Jen pak je rubikova kostka vytáhnout první díl koláče.
relaxx1
Dnes som opäť robila,a pridala som hrozienka namočené v rume,trošku kokos.múky,vanilkový lusk a navrch čokolád.polevu a čučoriedky. Svokrovci sa už oblizujú :-)


1x haji
luciasm
dnes ho idem piecť druhý krát :) prvý krát keď som ho piekla ho môj muž jedol ešte vlažný :D tak že nestihol ani vychladnúť :D no dnes dám trošku menej cukru a pridám ešte hrozienka do plnky a do korpusu orechy. Ďakujem za super recept :*
janele
Najlepsi Cheesecake!!! Korpus nepredpekam... Naozaj vyborny!!!
používateľ nemá avatar
mja
mja
@angie1312 (9.2.2013 15:58)

Dobrý večer. Môžem Vás poprosiť o recept na cheesecake? Manžel ho miluje.
majqua
@angie1312 (9.2.2013 15:58)

Dobrý deň. Napísali by ste mi recept na cheesecake, prosím? ❤️
pekarcukraramater
Podaril sa a je výborný!!! Akurat my mame väčšiu formu a plnku mame nižšiu ako máte vy na obrázku. Výborný a jednoduchý recept! Odporúčam vyskúšať stojí to za to






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia