Čevabčiči

Čevabčiči
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 10. júna 2010 19:05Ďalšie jeho recepty

Trošku som si zmenila klasiku... :)

Suroviny

15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Mleté mäso zmiešame so všetkými prísadami, tvarujeme valčeky.

2

Poukladáme na vymastený plech a pečieme pri 200 st. na teplom vzduchu do zlata.

3

Ja som ako prílohu dala nové zemiačky varené na pare posypané vňaťkou z cibule, nakrájanú cibuľu a dijonskú horčicu. A samozrejme pohár chladeného piva:))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 10. júna 2010 o 19:23
    malokedy ho zvrtnem na cevab- mame tu radi nase slovenske bravove masove fasirky a dobre osviezenie oproti hamburgeru, dnes uz aj nasa nevesticka ich ma velmi rada.


  • sjuz, 10. júna 2010 o 19:30
    honestka - a nemáš recept na taký klasický burger? Manžel má rád Burger King :))


  • cistinka, 10. júna 2010 o 19:47
    čevapčiči milujem...paráda!


  • frezia68, 10. júna 2010 o 20:02
    Dávno som nerobila a máme radi,len počkám na ochladenie,lebo rúra by nám z kuchyne spolu so slnkom urobila saunu.Akýsi škriatok Ti zmenil červenú papriku mletú na údenú :-)) ,alebo nepoznám?


  • babav, 10. júna 2010 o 20:23
    Perfetne! @sjuz , recept "americke hamburgery "pridala na Varechu
    @bublika. Dobry ,pravy americky hamburger je sformovany v podstate iba z pomleteho hovadzieho masa , chut mu dodava oblozenie (salat,rajcina,cibula,syr opecene slanina,..)a rozne dresingy.Najlepsi je z velmi kvalitnej hovadziny.


  • sracz, 10. júna 2010 o 21:37
    Tak a je to tu! K Vám dvom, Sjuz a Čistinka, pridať iba moju dcéru Angeliku a "Three Ladys Čevabčiči party" môže začať. Už som napísal pri recepte "Šunkofleky pre Bábiku", že mne z akéhosi neznámeho dôvodu, ak pridám aj prívarok zo suchého hrachu s údeným mäsom a znojemskou sladkokyslou uhorkou, tieto tri jedlá (a pritom ja ich vôbec nemusím) patrili a patria k jej najobľúbenejším. Musím ju na Tvoj recept, Sjuz_ik, upozorniť! Som si istý, že aj u nej zaboduješ na plný počet! Som len zvedavý, kto sa ku Vám ešte pridá! Ďakujem a blahoželám k fajn práci a chuti!


  • evusik, 10. júna 2010 o 21:49
    @sjuz paradoxne si mi týmto jedlom pripomenula našu bývalú podnikovú jedáleň, kde mimochodom varili celkom dobre a jedným z jedlých jedál bolo aj čevabčiči. Doma som ho už dávno nerobila, ale veru mohla by som. Vďaka za typ :-)


  • jezibabka1, 10. júna 2010 o 22:19
    @sjuz dík za pripomenutie, čevabčiči som dávno, dávno nerobila:)))


  • marienka44, 11. júna 2010 o 07:49
    1 velka cibula v rozpise surovin ide do masa alebo len na dekoraciu? Prosim upresnit.


  • stefanm, 11. júna 2010 o 07:59
    K tomuto jedlu mám tri otázky.Prečo sa všade podávajú 3 kúsky toho mäska , je "čevabčiči jeden kúsok alebo je "čevebčiči" tri kúsky a prečo sa to volá "čevebčiči"?...trošku som tu na "vareche" nebol.Mal som rôzne vybavovačky u našich lekárov ale už je to za mnou.To fantastické sjuz-čevabčiči mi pripomenulo,že vlastne ja nemám problém navariť,nemusím doslova čítať recepty,ja mám problém vymyslieť čo navariť.A preto tu chodím rád.Pre inšpiráciu a nápad.Každý píše "sjuz,dík za pripomenutie,už dlho som to nerobil/a" (čevabčiči samozrejme) a pod.To sa mi na tejto stránke najviac páči.Ešte raz chválim ako prevedenie tak "hlavne" nápad.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 08:04
    marienka - do mäsa:)
    evusik - aj u nás robievajú, ale je veľmi mastné.
    sracz - ďakujem:), ja milujem hrachovú kašu - teším sa na tvoj recept:) , taká párty by nebola na zahodenie... :)!
    frezia - áno, mletá paprika údená existuje. to som len skúsila, ale chuť bola super:), a ešte ho tak ugrilovať na ohníku...hmm! Taktiež som premýšľala nad panvicou alebo rúrou, kvôli tomu istému, ako píšeš, ale zvíťazila pohodlnosť:)) - potom by som musela umývať zaprskaný sporák....:)
    babav - dík:), ja tak robievam, úplne jednoducho. Ale tú umelú chuť kupovaných sa mi asi nepodarí napodobniť:))))
    Mám síce 2 omáčky s BBQ chuťou, tak to môžem skúsiť:)
    Inak - viete že od dnes do nedele bude Food Fest v Medickej záhrade? Aj Emanuell Ridi :)) - takže už viem, čo budem robiť!


  • sjuz, 11. júna 2010 o 08:06
    stefanm - ďakujem. AJ ja mám rada práve to, akí sú tu ľudia, a tiež chodím po nápady na Varechu...tak isto, keď mám v niečom nejasno. Inak - ja som chcela dať viac na tanier, ale to by ste si povedali - typický slovenský tanier:)) - pravda je taká, že po odfotení som si priložila:))!


  • zdezda, 11. júna 2010 o 09:50
    :-) fajnové, pikantné papanie, aj my ho máme radi :-)


  • zitar, 11. júna 2010 o 12:30
    Tu ( na vareche ) človek ozaj nájde spústu skvelých nápadov. Napríklad čevabčiči piecť v rúre. Doteraz som ich donekonečna piekla na panvici, už nebudem. Ďakujem


  • sovka62, 11. júna 2010 o 15:27
    Už som nerobila, ani nepamätám. Je skvelé, že tu človek nachádza inšpiráciu a aj nové postupy, doteraz som napr. do mäsa nedávala bylinky. Ďakujem.


  • frezia68, 11. júna 2010 o 16:17
    @sjuz ,vysvetlíš nevedomej niečo o tej údenej paprike?Ozaj prvýkrát počujem a zaujíma ma...kde sa používa,kto vyrába....ak neotravujem?Vidíš,mnohým si pripomenula ten recept,ktorý síce poznáme,ale zabúdame robiť,no a piecť v rúre-fantázia!


  • evanaaa, 11. júna 2010 o 16:37
    Tá údená paprika tu už bola nedávno, tuším ju dal do receptu "2010", vtdy som sa aj ja na ňu pýtala a bol aj obrázok, podla neho bolo vidieť, že ju vyrábajú truším v ČR, alebo možno aj u nás, ale kde ju dostať? Aj ja mám rada čevabčiči, ten najjednoduchší spôsob prípravy.


  • dry, 11. júna 2010 o 18:03
    Poslovenčený názov čevabčiči podľa mňa je odvodený z troch druhov mletého mäsa a to: bravčové, hovädzie a baranie rovnakým dielom. Pridáme mleté čierne korenie, soľ, trocha červenej popriky a tretinu nadrobno pokrájanej cibule. Žiadne vajíčka, žiaden cesnak, ani meta a vegeta. Upiecť môžeme v masti i na ražni. Podávame tri valčeky so zemiakmi, s cibulou a horčicou. Sú vynikajúce a nemajú chuť karbonátkou. Prepáč Sjuz, ale tvoj recept už nie je čevabčiči.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 20:35
    evanna - ja tieto koreniny kupujem na výstavách napr. v Inchebe - bývajú tam stánky s rôznymi dobrými koreninami - sú to česi - čo to predávajú.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 20:36
    dry - veď som napísala, že som zmenila klasiku...:)))


  • sjuz, 11. júna 2010 o 23:33
    frezia - predávajú sa sušené údené papriky, aj čili papriky, v celku, aj pomleté. Mám nový spôsob údenia, idem pridať cez víkend, skúsim potom údiť aj moje vypestované a vysušené čili papriky...:)


  • frezia68, 12. júna 2010 o 10:08
    @sjuz ,už sa na to teším,aj keď k tomu údeniu osobne nedospejem,nie sú možnosti.Ale všetko nové ma zaujíma a ak to už @201O uverejnil,tak som nestihla prečítať.Asi by bolo dobré čítať všetky recepty :-))


  • tetuska, 12. júna 2010 o 10:09
    máme to radi ešte s cviklou, to je dobrôtka


  • frezia68, 17. júna 2010 o 22:28
    Blahoželám k výhre !!!!!!!!!


  • sjuz, 18. júna 2010 o 08:01
    mne??? k akej???


  • evas13, 18. júna 2010 o 08:46
    Sjuz blahoželám, ten tvoj recept vyhral. Juchúúú.


  • sjuz, 18. júna 2010 o 10:18
    fakt? a kedy a čo? musím si to pozrieť..:) - ani neviem kde, ale to nájdem, ja si výhry nepozerám totiž..... :))) tak to je super:))) ĎAKUJEM REDAKCII!!! :)


  • tinca, 18. júna 2010 o 22:30
    @sjuz otváraj ďalšie chladené /okrem ku košovskej/, máš výhruuu,blahoželám :-)


  • sjuz, 19. júna 2010 o 11:13
    Vďaka:) všetkým:)


  • aduskagi, 21. februára 2012 o 17:46
    vyskusala som tvoje cevabcici a chutilo nam velmi!


  • gazdajovan, 6. januára 2013 o 11:39
    Vyzerá to jak penisy!!!


  • cistinka, 6. januára 2013 o 11:44
    @gazdajovan to ho fakt máš taký? :-)))


  • abdul, 6. januára 2013 o 15:00
    @cistinka : Nemá, to len čo videl u suseda. :-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist