Čevabčiči

Čevabčiči
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 10. júna 2010 19:05Ďalšie jeho recepty

Trošku som si zmenila klasiku... :)

Suroviny

15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Mleté mäso zmiešame so všetkými prísadami, tvarujeme valčeky.

Poukladáme na vymastený plech a pečieme pri 200 st. na teplom vzduchu do zlata.

Ja som ako prílohu dala nové zemiačky varené na pare posypané vňaťkou z cibule, nakrájanú cibuľu a dijonskú horčicu. A samozrejme pohár chladeného piva:))



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

33 komentárov k receptu
  • honestka, 10. júna 2010 o 19:23
    malokedy ho zvrtnem na cevab- mame tu radi nase slovenske bravove masove fasirky a dobre osviezenie oproti hamburgeru, dnes uz aj nasa nevesticka ich ma velmi rada.


  • sjuz, 10. júna 2010 o 19:30
    honestka - a nemáš recept na taký klasický burger? Manžel má rád Burger King :))


  • cistinka, 10. júna 2010 o 19:47
    čevapčiči milujem...paráda!


  • frezia68, 10. júna 2010 o 20:02
    Dávno som nerobila a máme radi,len počkám na ochladenie,lebo rúra by nám z kuchyne spolu so slnkom urobila saunu.Akýsi škriatok Ti zmenil červenú papriku mletú na údenú :-)) ,alebo nepoznám?


  • babav, 10. júna 2010 o 20:23
    Perfetne! @sjuz , recept "americke hamburgery "pridala na Varechu
    @bublika. Dobry ,pravy americky hamburger je sformovany v podstate iba z pomleteho hovadzieho masa , chut mu dodava oblozenie (salat,rajcina,cibula,syr opecene slanina,..)a rozne dresingy.Najlepsi je z velmi kvalitnej hovadziny.


  • sracz, 10. júna 2010 o 21:37
    Tak a je to tu! K Vám dvom, Sjuz a Čistinka, pridať iba moju dcéru Angeliku a "Three Ladys Čevabčiči party" môže začať. Už som napísal pri recepte "Šunkofleky pre Bábiku", že mne z akéhosi neznámeho dôvodu, ak pridám aj prívarok zo suchého hrachu s údeným mäsom a znojemskou sladkokyslou uhorkou, tieto tri jedlá (a pritom ja ich vôbec nemusím) patrili a patria k jej najobľúbenejším. Musím ju na Tvoj recept, Sjuz_ik, upozorniť! Som si istý, že aj u nej zaboduješ na plný počet! Som len zvedavý, kto sa ku Vám ešte pridá! Ďakujem a blahoželám k fajn práci a chuti!


  • evusik, 10. júna 2010 o 21:49
    @sjuz paradoxne si mi týmto jedlom pripomenula našu bývalú podnikovú jedáleň, kde mimochodom varili celkom dobre a jedným z jedlých jedál bolo aj čevabčiči. Doma som ho už dávno nerobila, ale veru mohla by som. Vďaka za typ :-)


  • jezibabka1, 10. júna 2010 o 22:19
    @sjuz dík za pripomenutie, čevabčiči som dávno, dávno nerobila:)))


  • marienka44, 11. júna 2010 o 07:49
    1 velka cibula v rozpise surovin ide do masa alebo len na dekoraciu? Prosim upresnit.


  • stefanm, 11. júna 2010 o 07:59
    K tomuto jedlu mám tri otázky.Prečo sa všade podávajú 3 kúsky toho mäska , je "čevabčiči jeden kúsok alebo je "čevebčiči" tri kúsky a prečo sa to volá "čevebčiči"?...trošku som tu na "vareche" nebol.Mal som rôzne vybavovačky u našich lekárov ale už je to za mnou.To fantastické sjuz-čevabčiči mi pripomenulo,že vlastne ja nemám problém navariť,nemusím doslova čítať recepty,ja mám problém vymyslieť čo navariť.A preto tu chodím rád.Pre inšpiráciu a nápad.Každý píše "sjuz,dík za pripomenutie,už dlho som to nerobil/a" (čevabčiči samozrejme) a pod.To sa mi na tejto stránke najviac páči.Ešte raz chválim ako prevedenie tak "hlavne" nápad.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 08:04
    marienka - do mäsa:)
    evusik - aj u nás robievajú, ale je veľmi mastné.
    sracz - ďakujem:), ja milujem hrachovú kašu - teším sa na tvoj recept:) , taká párty by nebola na zahodenie... :)!
    frezia - áno, mletá paprika údená existuje. to som len skúsila, ale chuť bola super:), a ešte ho tak ugrilovať na ohníku...hmm! Taktiež som premýšľala nad panvicou alebo rúrou, kvôli tomu istému, ako píšeš, ale zvíťazila pohodlnosť:)) - potom by som musela umývať zaprskaný sporák....:)
    babav - dík:), ja tak robievam, úplne jednoducho. Ale tú umelú chuť kupovaných sa mi asi nepodarí napodobniť:))))
    Mám síce 2 omáčky s BBQ chuťou, tak to môžem skúsiť:)
    Inak - viete že od dnes do nedele bude Food Fest v Medickej záhrade? Aj Emanuell Ridi :)) - takže už viem, čo budem robiť!


  • sjuz, 11. júna 2010 o 08:06
    stefanm - ďakujem. AJ ja mám rada práve to, akí sú tu ľudia, a tiež chodím po nápady na Varechu...tak isto, keď mám v niečom nejasno. Inak - ja som chcela dať viac na tanier, ale to by ste si povedali - typický slovenský tanier:)) - pravda je taká, že po odfotení som si priložila:))!


  • zdezda, 11. júna 2010 o 09:50
    :-) fajnové, pikantné papanie, aj my ho máme radi :-)


  • zitar, 11. júna 2010 o 12:30
    Tu ( na vareche ) človek ozaj nájde spústu skvelých nápadov. Napríklad čevabčiči piecť v rúre. Doteraz som ich donekonečna piekla na panvici, už nebudem. Ďakujem


  • sovka62, 11. júna 2010 o 15:27
    Už som nerobila, ani nepamätám. Je skvelé, že tu človek nachádza inšpiráciu a aj nové postupy, doteraz som napr. do mäsa nedávala bylinky. Ďakujem.


  • frezia68, 11. júna 2010 o 16:17
    @sjuz ,vysvetlíš nevedomej niečo o tej údenej paprike?Ozaj prvýkrát počujem a zaujíma ma...kde sa používa,kto vyrába....ak neotravujem?Vidíš,mnohým si pripomenula ten recept,ktorý síce poznáme,ale zabúdame robiť,no a piecť v rúre-fantázia!


  • evanaaa, 11. júna 2010 o 16:37
    Tá údená paprika tu už bola nedávno, tuším ju dal do receptu "2010", vtdy som sa aj ja na ňu pýtala a bol aj obrázok, podla neho bolo vidieť, že ju vyrábajú truším v ČR, alebo možno aj u nás, ale kde ju dostať? Aj ja mám rada čevabčiči, ten najjednoduchší spôsob prípravy.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 16 komentárov)
  • dry, 11. júna 2010 o 18:03
    Poslovenčený názov čevabčiči podľa mňa je odvodený z troch druhov mletého mäsa a to: bravčové, hovädzie a baranie rovnakým dielom. Pridáme mleté čierne korenie, soľ, trocha červenej popriky a tretinu nadrobno pokrájanej cibule. Žiadne vajíčka, žiaden cesnak, ani meta a vegeta. Upiecť môžeme v masti i na ražni. Podávame tri valčeky so zemiakmi, s cibulou a horčicou. Sú vynikajúce a nemajú chuť karbonátkou. Prepáč Sjuz, ale tvoj recept už nie je čevabčiči.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 20:35
    evanna - ja tieto koreniny kupujem na výstavách napr. v Inchebe - bývajú tam stánky s rôznymi dobrými koreninami - sú to česi - čo to predávajú.


  • sjuz, 11. júna 2010 o 20:36
    dry - veď som napísala, že som zmenila klasiku...:)))


  • sjuz, 11. júna 2010 o 23:33
    frezia - predávajú sa sušené údené papriky, aj čili papriky, v celku, aj pomleté. Mám nový spôsob údenia, idem pridať cez víkend, skúsim potom údiť aj moje vypestované a vysušené čili papriky...:)


  • frezia68, 12. júna 2010 o 10:08
    @sjuz ,už sa na to teším,aj keď k tomu údeniu osobne nedospejem,nie sú možnosti.Ale všetko nové ma zaujíma a ak to už @201O uverejnil,tak som nestihla prečítať.Asi by bolo dobré čítať všetky recepty :-))


  • tetuska, 12. júna 2010 o 10:09
    máme to radi ešte s cviklou, to je dobrôtka


  • frezia68, 17. júna 2010 o 22:28
    Blahoželám k výhre !!!!!!!!!


  • sjuz, 18. júna 2010 o 08:01
    mne??? k akej???


  • evas13, 18. júna 2010 o 08:46
    Sjuz blahoželám, ten tvoj recept vyhral. Juchúúú.


  • sjuz, 18. júna 2010 o 10:18
    fakt? a kedy a čo? musím si to pozrieť..:) - ani neviem kde, ale to nájdem, ja si výhry nepozerám totiž..... :))) tak to je super:))) ĎAKUJEM REDAKCII!!! :)


  • tinca, 18. júna 2010 o 22:30
    @sjuz otváraj ďalšie chladené /okrem ku košovskej/, máš výhruuu,blahoželám :-)


  • sjuz, 19. júna 2010 o 11:13
    Vďaka:) všetkým:)


  • aduskagi, 21. februára 2012 o 17:46
    vyskusala som tvoje cevabcici a chutilo nam velmi!


  • gazdajovan, 6. januára 2013 o 11:39
    Vyzerá to jak penisy!!!


  • cistinka, 6. januára 2013 o 11:44
    @gazdajovan to ho fakt máš taký? :-)))


  • abdul, 6. januára 2013 o 15:00
    @cistinka : Nemá, to len čo videl u suseda. :-))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist