Cestoviny so syrovou omáčkou

Cestoviny so syrovou omáčkou
Foto: evusik
evusikEvusik, 59 ročná žena, recept pridala: 31. decembra 2009 12:20Ďalšie jej recepty

V našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný. Základ tvorí omáčka a cestoviny a len takto samotné je to fantastické. Pridať sa môže akékoľvek mäso, ryby, hríby, opražená prerastená slaninka, môžete to celé zapiecť, skrátka fantázii sa medze nekladú a hlavne je to jednoduché, rýchle a vždy iné.

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na menšie kocky, okoreníme a opražíme, môžeme použiť zbytky mäsa z minulého dňa, pridáme šampiňóny a prehrejeme. Pridáme tavený syr a mlieko a za občasného miešania rozpustíme syr, ak je omáčka moc hustá pridáme mlieko, ak je moc riedka pridáme syr alebo za lyžičku hladkej múky rozmiešanej v troche mlieka.

2

Skrátka nadstavujeme - ak máme dáme syr, bude to drahšie a možno trošku lepšie, ak nemáme dáme mlieko s múkou, bude to lacnejšie a takmer určite výborné. Výsledná omáčka by mala mať konzistenciu redšej krupičnej kaše. Podľa potreby dochutíme, moc nesolíme, syr sám osebe je dosť slaný. Môžeme pridať rôzne bylinky, ja napr. pridávam zázvor.

3

Uvaríme cestoviny, scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a hneď ich dáme do vhodnej misy, zalejeme omáčkou a premiešame tak, aby sa cestovina krásne obalila syrovou omáčkou. Nakoniec môžeme pridať na malé kocky nakrájaný tvrdý syr, ktorý sa v horúcom jedle rozpustí, ale nie celkom a výsledok uvidíte keď budete jedlo jesť. Je to super mňamka.

4

Takto pripravené cestoviny je vhodné podávať ihneď pokiaľ sú horúce, alebo ich môžete zapiecť v rúre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bornika, 31. decembra 2009 o 19:26
    Niečo podobné robím aj ja je to dobré.


  • tetuska, 1. januára 2010 o 18:44
    vyzerá to rýchle a chutné, určite to vyskúšam.


  • sisa85, 24. februára 2011 o 10:26
    kde si kupila tie male zapekacie misky, lebo ja ich zhanam a neviem ich nikde najst


  • evusik, 24. februára 2011 o 12:17
    @sisa85 kúpila som ich asi pred 3 rokmi v Tescu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist