Cestoviny so syrovou omáčkou

Cestoviny so syrovou omáčkou
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 31. decembra 2009 12:20Ďalšie jeho recepty

V našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný. Základ tvorí omáčka a cestoviny a len takto samotné je to fantastické. Pridať sa môže akékoľvek mäso, ryby, hríby, opražená prerastená slaninka, môžete to celé zapiecť, skrátka fantázii sa medze nekladú a hlavne je to jednoduché, rýchle a vždy iné.

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na menšie kocky, okoreníme a opražíme, môžeme použiť zbytky mäsa z minulého dňa, pridáme šampiňóny a prehrejeme. Pridáme tavený syr a mlieko a za občasného miešania rozpustíme syr, ak je omáčka moc hustá pridáme mlieko, ak je moc riedka pridáme syr alebo za lyžičku hladkej múky rozmiešanej v troche mlieka.

2

Skrátka nadstavujeme - ak máme dáme syr, bude to drahšie a možno trošku lepšie, ak nemáme dáme mlieko s múkou, bude to lacnejšie a takmer určite výborné. Výsledná omáčka by mala mať konzistenciu redšej krupičnej kaše. Podľa potreby dochutíme, moc nesolíme, syr sám osebe je dosť slaný. Môžeme pridať rôzne bylinky, ja napr. pridávam zázvor.

3

Uvaríme cestoviny, scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a hneď ich dáme do vhodnej misy, zalejeme omáčkou a premiešame tak, aby sa cestovina krásne obalila syrovou omáčkou. Nakoniec môžeme pridať na malé kocky nakrájaný tvrdý syr, ktorý sa v horúcom jedle rozpustí, ale nie celkom a výsledok uvidíte keď budete jedlo jesť. Je to super mňamka.

4

Takto pripravené cestoviny je vhodné podávať ihneď pokiaľ sú horúce, alebo ich môžete zapiecť v rúre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bornika, 31. decembra 2009 o 19:26
    Niečo podobné robím aj ja je to dobré.


  • tetuska, 1. januára 2010 o 18:44
    vyzerá to rýchle a chutné, určite to vyskúšam.


  • sisa85, 24. februára 2011 o 10:26
    kde si kupila tie male zapekacie misky, lebo ja ich zhanam a neviem ich nikde najst


  • evusik, 24. februára 2011 o 12:17
    @sisa85 kúpila som ich asi pred 3 rokmi v Tescu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist