Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou

Autor receptu: vrbovcjanka

Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak mi zachutili, že teraz (asi po 2 rokoch), keď mám svoju kuchyňu som sa ich pokúsila urobiť... aaaaa podarili sa :-) Zatiaľ asi najlepšie, čo sa mi ako začínajúcej kuchárke podarilo uvariť :-)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si cestoviny :-) Po uvarení ich vždy zlejem do sita a prepláchnem studenou tečúcou vodou, nikdy sa mi ešte nezlepili. Než sa uvaria cestoviny, pripravíme si kuracie prsia a hlivu. Nakrájame ich na menšie kúsky, nasolíme, okoreníme a pridala som aj trochu kari korenia na zafarbenie. Hlivu si len umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, hlavne stonky, ktoré dlhšie mäknú.
  2. Čerstvé špenátové listy si umyjeme, a rukami natrháme do hrnca. K špenátu pretlačíme cesnak a polejeme troškou oleja (cca 2 pl). Špenát dusíme v prikrytom hrnci, už po chvíľke sa špenát scvrkne len na dno hrnca. Po tom, čo špenát takto stratí objem ho podusíme ešte také 3 minútky a odstavíme.
  3. V hlbšej panvici, alebo v hrnci si na rozpálenom oleji do zlatista orestujeme cibuľku. K cibuľke pridáme kuracie mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme hlivu a udusený špenát. Zmes okoreníme, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme pokiaľ nebudeme mať hlivu a mäso mäkké.
  4. Do menšieho hrnca si nalejeme smotanu na varenie, vytlačíme do nej bambina, nastrúhame syr, pridáme trošku vegety a čierneho korenia. Na miernom ohni necháme syry v smotane rozpustiť. Nezahusťovala som ničím, keď sa mi zdalo, že je omáčka príliš riedka, pristrúhala som trochu syru. Omáčku som nechala prejsť varom a priliala som ju k zmesi so špenátom, mäsom a hlivou. Poriadne som ju premiešala a zasa nechala krátko prejsť varom. Takto pripravenou omáčkou zalejeme cestoviny a už len vychutnávame :-) Priateľovi som prikázala zatvoriť oči, keď som mu dávala ochutnávať, potom sa už nebál tej zelenej farby :-) Dobrú chuť!