Cestoviny so špenátom
Autor receptu: jankastubka
Chutný recept , ktorého cena sa zmestí do 2 EUR, z ktorých vyjde 5 porcií.
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si cestoviny v osolenej vode. Na takéto mixované omáčky najradšej používam fussily. 500 g sa dá kúpiť už sa 0,39 EUR. Kto chce mať zdravšiu verziu môže kúpiť celozrnné cestoviny. Dajú sa kúpiť už od 1 EUR vyššie.
- V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak. Trocha osmahneme. A pridáme 2 ešte zmrazené špenátové pretlaky. Prikryjeme a necháme rozmraziť. Keď je pretlak rozmrazený osolíme, okoreníme.
- V takomto stave to celé rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Na záver pridáme trochu mlieka alebo smotany na zjemnenie chuti. A majoránku. Necháme prevrieť a omáčku odstavíme.
- Podávame cestoviny s pár lyžicami omáčky a posypané parmezánom. Je to veľmi rýchly, lacný a zdravý recept. Celý recept pre 5 porcií vyšiel 2,62 EUR. Ak by sme nepoužili parmezán, tak menej ako 2 EUR.
Na jednu porciu cena 0,524 EUR. A že vraj sa neoplatí variť doma. Kto nerád je viac dní po sebe to isté, tak prichystaná porcia bez syru sa dá zamraziť, a vybrať v deň kedy ju chceme konzumovať. Dobrú chuť.
Veľmi podobný recept sa dá spraviť z rôznych ďalších zelenín ako medvedí cesnak, brokolica, cuketa, tekvica a pod.