Cestoviny so špenátom

Autor receptu: jankastubka

Chutný recept , ktorého cena sa zmestí do 2 EUR, z ktorých vyjde 5 porcií.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si cestoviny v osolenej vode. Na takéto mixované omáčky najradšej používam fussily. 500 g sa dá kúpiť už sa 0,39 EUR. Kto chce mať zdravšiu verziu môže kúpiť celozrnné cestoviny. Dajú sa kúpiť už od 1 EUR vyššie.
  2. V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak. Trocha osmahneme. A pridáme 2 ešte zmrazené špenátové pretlaky. Prikryjeme a necháme rozmraziť. Keď je pretlak rozmrazený osolíme, okoreníme.
  3. V takomto stave to celé rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Na záver pridáme trochu mlieka alebo smotany na zjemnenie chuti. A majoránku. Necháme prevrieť a omáčku odstavíme.
  4. Podávame cestoviny s pár lyžicami omáčky a posypané parmezánom. Je to veľmi rýchly, lacný a zdravý recept. Celý recept pre 5 porcií vyšiel 2,62 EUR. Ak by sme nepoužili parmezán, tak menej ako 2 EUR. Na jednu porciu cena 0,524 EUR. A že vraj sa neoplatí variť doma. Kto nerád je viac dní po sebe to isté, tak prichystaná porcia bez syru sa dá zamraziť, a vybrať v deň kedy ju chceme konzumovať. Dobrú chuť. Veľmi podobný recept sa dá spraviť z rôznych ďalších zelenín ako medvedí cesnak, brokolica, cuketa, tekvica a pod.