Keďže si "užívam" posledné týždne tehotenstva, prirodzene sa mi nechce a nevládzem už hodiny stáť pri peci, takže včera som si spomenula na jeden Zobraziť celý popisKeďže si "užívam" posledné týždne tehotenstva, prirodzene sa mi nechce a nevládzem už hodiny stáť pri peci, takže včera som si spomenula na jeden "šup-šup" recept mojej mamy, ktorý som si ale trochu upravila podľa seba.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg čerstvé |
|
1 ks nasekaná nadrobno |
|
2-3 ks - strúčiky |
|
250 ml |
|
|
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(podľa fantázie) |
|
Postup
-
1
Kým sa mi v hrnci s olejom pražila na drobno pokrájaná cibuľka s cesnakom, čerstvé šampiňóny som si pozdĺžne prekrojila na polovicu a polovice nakrájala na tenšie plátky, ktoré som potom dôkladne umyla v miske s vodou a neskôr ešte raz prepláchla v tečúcej vode. Potom som šampiňóny pridala do hrnca k cibuľke, ochutila kuracím bujónom, vegetou, čiernym korením a nechala som cca. 15 minút dusiť.Nepodlievame vodou lebo šampiňóny pustia samé šťavu. Medzitým som si dala variť cestoviny (niekedy ak mám zvyšky viacerých druhov tak ich jednoducho pomiešam). Smotanu som si rozrobila s múkou a čevenou paprikou (kvôli farbe omáčky pridávam tú papriku, lebo ináč má omáčka akúsi, mne nesympatickú sivú farbu). Nechala som to všetko zovrieť a na záver som to posypala s na drbno posekanou petržlenovou vňaťou. PS: Hustotu omáčky si môžete redukovať podľa vôle doliatím vody. Potom už len uvarené cestoviny poliať omáčkou, prípadne osoliť a papať. Dobrú chuť ;-)
Diskusia k receptu