Cestoviny so šampiňónovou omáčkou

frauakbari - fotkafrauakbari, 29. júla 2011

Keďže si "užívam" posledné týždne tehotenstva, prirodzene sa mi nechce a nevládzem už hodiny stáť pri peci, takže včera som si spomenula na jeden Zobraziť celý popisKeďže si "užívam" posledné týždne tehotenstva, prirodzene sa mi nechce a nevládzem už hodiny stáť pri peci, takže včera som si spomenula na jeden "šup-šup" recept mojej mamy, ktorý som si ale trochu upravila podľa seba.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg čerstvé
1 ks nasekaná nadrobno
2-3 ks - strúčiky
250 ml
1 čl
1 ks
1 čl
  (podľa fantázie)




Postup

  1. 1

    Kým sa mi v hrnci s olejom pražila na drobno pokrájaná cibuľka s cesnakom, čerstvé šampiňóny som si pozdĺžne prekrojila na polovicu a polovice nakrájala na tenšie plátky, ktoré som potom dôkladne umyla v miske s vodou a neskôr ešte raz prepláchla v tečúcej vode. Potom som šampiňóny pridala do hrnca k cibuľke, ochutila kuracím bujónom, vegetou, čiernym korením a nechala som cca. 15 minút dusiť.Nepodlievame vodou lebo šampiňóny pustia samé šťavu. Medzitým som si dala variť cestoviny (niekedy ak mám zvyšky viacerých druhov tak ich jednoducho pomiešam). Smotanu som si rozrobila s múkou a čevenou paprikou (kvôli farbe omáčky pridávam tú papriku, lebo ináč má omáčka akúsi, mne nesympatickú sivú farbu). Nechala som to všetko zovrieť a na záver som to posypala s na drbno posekanou petržlenovou vňaťou. PS: Hustotu omáčky si môžete redukovať podľa vôle doliatím vody. Potom už len uvarené cestoviny poliať omáčkou, prípadne osoliť a papať. Dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

huck
Frauakbari, krasny ,chutny a rychly receptik - určite vyskušam , pridam pre mna l jedlu doležity šalatik - može zeleny s rukolou, alebo uhorkovy s koprom a papaničko jedna mila radost je na svete! :) Dakujem za super recept Prajem ti , aby ti tie posledne tyždne tehotenstva ubehli čim prijemnejšie, (počasie ti žiči) a držim palce k štastnemu , rychlemu porodu ! Tebe a malemu anjelikovi pri štarte do spoločneho života - vela, krasnych spoločnych chvil, radosti, zdravia, štatstia!!!! A čo to bude chlapček , alebo dievčatko??
3sandra3
ja sa tiež pripájam a prajem bezproblémový príchod dieťatka na svet
orchidea
Toto sú tie najlepšie a najrýchlejšie recetpy - cestoviny zbožňujeme s dcérou a robím podobné ako tvoj recept, sú veľmi dobré.
frauakbari
Je to krásne zdravé dievčatko, narodila sa 27.08.2011 s váhou 3670 g a 51 cm a meno sme dali Shirin Madalena...
3sandra3
jééééj,,, to je nádhera,,, krásne dieťatko,,, a krásne meno,,, pre nás Slovákov nezvyčajné... ako ju voláte? no ale hlavne gratulujem z celého srdca a prajem hlavne veľa zdravia
babinka
prajem zdravicko pre celu rodinku, a namiesto varenia teraz casto spi, lebo spanok bude kazdym dnom trosku chybat - ale to prejde, mala vyrastie raz dva :))
akeber
aj ja sa pridávam....gratulujem a prajem všetko len to najnaj...do života Shirin :))))
sovka62
Blahoželám a prajem veľa zdravia dieťatku ale i mamičke, nech si môže vychutnať taký dar.
3sandra3
aaaa, máme nové foto maličkej Shirin,,, aká je zlatulinká



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia