Cestoviny
Cestoviny s mangoldom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá.* Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako špargľa, preto pestujem na záhrade len širokostopkový mangold.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Olej dáme do panvice a rýchlo na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme natrhané listy mangoldu a za stáleho miešania na slabom plameni restujeme 4-5 minút, kým listy nezavädnú.
- Pridáme scedené cestoviny, dochutíme soľou a mletým bielym korením.
- Nakoniec vmiešame chilli korenie podľa svojej chuti. Kto má rád pálivé, pridá, kto veľmi nie, uberie.
- Pred podávaním posypeme na tanieri strúhaným syrom.