Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Autor receptu: eviana
...rýchle jedlo skvelej chuti - u nás veľmi obľúbené... alebo špenát, ktorý aj odporcovia
špenátu radi do úst vložia :)
5-6 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
- Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľočku odpočívať, zatiaľ si dokončíme omáčku.
- ...do výpeku nastrúhame, resp. pretlačíme cesnak, necháme prebublať
- ...pridáme lístočky špenátu, len chvíľočku zahrejeme vo výpeku
- ...zalejeme smotanou, necháme prevrieť
- ...dochutíme solčankou, prípadne ešte pridáme - ak si žiada - mleté korenie
- ...pridáme odpočinuté mäsko aj so šťavou, ktorú si pustilo
- ...necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvariť aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávať do omáčky... a hneď konzumovať. Lahodné rýchle chutné jedlo... praxou dokázané, že chutí aj odporcom špenátu :)