Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omáčkou)
Foto: tinna333
Je to jednoduchy a rychli recept, ked som ho robila prvy krat tak som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale odvtedy ho Zobraziť celý popisJe to jednoduchy a rychli recept, ked som ho robila prvy krat tak som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale odvtedy ho uz pravidelne pripravujem vyse 2 rokov a stale sa vsetci oblizujeme :) Dufam ze bude chutit aj Vam!
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene.
-
2
Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie
-
3
Pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenom. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena.
-
4
Medzicasom si odvarime cestoviny (najlepsie su k tejto omacke Tagliatelle). Podavame s postruhanym parmezanom navrchu a mozeme takisto este dozdobit a dochutit cerstvou petrzlenovou vnatou.
Diskusia k receptu