Cestoviny s hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik použijem na cestoviny. Inšpiráciu som našla v staršej kuchárke, rcp. som si upravila. Použiť sa dajú akékoľvek huby, hlavne, aby boli jedlé viac ako jeden krát :-).

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Inšpirácia je z tejto knihy, ja som pridala chilli, rascu a vňať, nemala som vývar, tak som použila víno a vodu z cestovín a nedala som na koniec syr, akosi mi tam nepasoval.
  2. Takže som si pokrájala slaninu, chilli, cibuľu, u mňa červená a hlavne huby, u mňa bedla, suchohríb a lievik.
  3. Do woku som dala slaninu, ale bola dosť dietna, tak som dala aj trochu masti a vyskvarila som ju do chrumkava a vybrala na tanierik ( ďakujem za radu, dormella ).
  4. Do výpeku som dala cibuľu a opiekla som ju do mierne hnedasta.
  5. Pridala som huby a na miernom stupni dusila 15 min, podlievala som po troche vínom a vodou z cestovín na striedačku. Medzi tým som dala variť cestoviny, ja som použila pacchero, ale môžu sa použiť hociaké. Po 15-tich min som pridala hrášok, chilli, soľ, rascu a korenie a dusila ešte 5 min.
  6. Do hotovej zmesi som dala uvarené cestoviny, vypla sporák, pridala vňať a slaninu...
  7. ...premiešala a dala na taniere, ja som si hotové pokvapkala oliváčom.
  8. Veselé ohníky na záver :-)