Cestovinový šalát
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mám od dobrej priateľky. Varia im to v jedálni. Svoje miesto si získal aj u nás.
Je veľmi dobrý.
8 - 10 porcií |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Tarhoňu urobiť tak ako ste zvyknutý. (Môžeme použiť aj inú drobnú cestovinu.) Nechať ochladnúť. Vajcia uvariť na tvrdo a nechať vychladnúť. Suroviny na nálev dať do hrnca, rozvariť po bod varu. Odložiť a nechať vychladnúť.
- Salámu a uvarené vajcia krájať na drobné kocky. Všetko to dáme do väčšej misy aj s tarhoňou. Plus pridáme k tomu rozmrazenú maďarskú zmes a šampiňóny bez nálevu. Okoreníme, osolíme a zalejeme pripraveným nálevom, zľahka premiešame.
- Nakoniec pridáme majonézu a biely jogurt, všetko premiešame a dáme do chladničky postáť na 4 - 5 hodín, nech prejdú chute. Najlepšie je to nechať postáť cez noc a konzumovať na druhy deň. Tento šalát nám veľmi chutí a hlavne teraz v lete. Táto dávka je dosť veľká, mne z toho vydá 2200 g. Ak sa rozhodnete pre tento šalát, tak Vám želám dobrú chuť.