Cesnakové krevety s limetkovo-mätovou majonézou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Krevety zbavíme panciera, necháme len koniec
chvosta.
- Do misky dáme citrónovú šťavu, sezamový
olej, cesnak a zázvor. Všetko dôkladne premiešame,
môžeme použiť aj ponorný mixér. Marinádou
zalejeme krevety a dáme odležať minimálne
na hodinu.
- Limetkovo-mätova majonéza: Do misky
dáme majonézu, limetkovú šťavu, mätu
a dôkladne premiešame, podľa potreby dosolíme
a dáme do chladničky.
- Krevety grilujeme 3 – 5 minút, kým sa nesfarbia
do červena. Ihneď podávame s limetkovo-mätovou majonézou. Ak chceme radšej pikantnejšie
jedlo, môžeme zázvor vymeniť za čerstvé
čili papričky.
|