Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, mlieka, droždia, cukru, soli, cesnaku a petržlenovej vňate uhnetieme cesto a necháme kysnúť cca 40 min.
  2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme.
  3. Vykrajujeme malinké kolieska, ktoré necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  4. Kolieska poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 - 15 minút.
  5. Upečené vychladnuté kolieska prekrojíme. Pripravíme si z bryndze, masla, cibuľe, mletej červenej papriky a soli nátierku, ktorou naplníme dolné časti prekrojených koliesok.
  6. Na nátierku môžeme pridať obľúbené bylinky či šalát. Ideálna by bola pažítka, ja som mala po ruke rukolu.
  7. Kolieska prikryjeme "klobúčikmi".
  8. Hotové jednohubky.
  9. Posledná dobrota na silvestrovský stôl je pripravená :)