Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.
Postup
- Z múky, masla, mlieka, droždia, cukru, soli, cesnaku a petržlenovej vňate uhnetieme cesto a necháme kysnúť cca 40 min.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme.
- Vykrajujeme malinké kolieska, ktoré necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- Kolieska poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 - 15 minút.
- Upečené vychladnuté kolieska prekrojíme. Pripravíme si z bryndze, masla, cibuľe, mletej červenej papriky a soli nátierku, ktorou naplníme dolné časti prekrojených koliesok.
- Na nátierku môžeme pridať obľúbené bylinky či šalát. Ideálna by bola pažítka, ja som mala po ruke rukolu.
- Kolieska prikryjeme "klobúčikmi".
- Hotové jednohubky.
- Posledná dobrota na silvestrovský stôl je pripravená :)