Cesnaková ryža
Autor receptu: sandri
recept mám od mojej svokry a u nás sa iná ryža vlastne ani nevarí. Je super ochutená.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji (najlepšie olivovom) opražíme cesnak (množstvo podľa chuti, ja dávam aj 5 - 6 strúčikov, lebo ho máme veľmi rady). Zalejeme vodou, pridáme vegetu a necháme zovrieť. Do vriacej vody nasypeme ryžu a necháme to bublať na silnom plameni v otvorenom hrnci asi 5 minút. Potom plameň stiahneme na minimum (alebo preložíme na najmenší horák a ten nastavíme na minimum) a v prikrytom hrnci uvaríme do mäkka. Ryža je hotová vtedy, keď sa vyparí voda a na povrchu sa vytvoria priehlbinky, alebo dierky. Podávame ku všetkému, k čomu sa ryža hodí.