Cesnaková polievka z vývaru z halušiek

Autor receptu: bigbadboy1

Dnes som varil na obed bryndzové halušky a ako je mojim zvykom, vždy keď varím halušky, tak neodmysliteľnou súčasťou je výborná cesnaková polievka.

5-6
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Keď varíme bryndzové halušky alebo kapustové strapačky, odložíme si vývar, v ktorom varíme halušky (v chladničke nám vydrží aj dva dni).
  2. Zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky a uvaríme. Vodu v ktorej sa zemiaky varili necháme a pridáme vývar z halušiek. ( Ja si vo vývare vždy nechám aj za hrsť halušiek )
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, dochutíme soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a pridáme nesekanú čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať.
  4. Podľa chuti môžeme pridať opečenú slaninku, klobásku a pod. Ja som dnes dal oravskú slaninku a v chladničke sme mali kúsok údenej krkovičky tak som ho nakrájal na kocky a hodil do polievky. ;-)
  5. Dobrú chuť.