Cesnaková polievka z vývaru z halušiek
Autor receptu: bigbadboy1
Dnes som varil na obed bryndzové halušky
a ako je mojim zvykom, vždy keď varím halušky,
tak neodmysliteľnou súčasťou je výborná cesnaková polievka.
5-6 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Keď varíme bryndzové halušky alebo kapustové strapačky, odložíme si vývar, v ktorom varíme halušky (v chladničke nám vydrží aj dva dni).
- Zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky a uvaríme. Vodu v ktorej sa zemiaky varili necháme a pridáme vývar z halušiek. ( Ja si vo vývare vždy nechám aj za hrsť halušiek )
- Pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, dochutíme soľou a necháme zovrieť.
Odstavíme a pridáme nesekanú čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať.
- Podľa chuti môžeme pridať opečenú slaninku, klobásku a pod.
Ja som dnes dal oravskú slaninku a v chladničke sme mali kúsok údenej krkovičky tak som ho nakrájal na kocky a hodil do polievky. ;-)
- Dobrú chuť.