Cesnačka (fotopostup)
Autor receptu: laurisia
Chutná cesnaková polievka s pórom a syrom.
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Uvádzané množstvá sú len približné a závisia od veľkosti jednotlivých surovín. Cesnak si očistíme a pretlačíme. Pór si dôkladne očistíme nakrájame vrátane zelených častí. Syr si nastrúhame - môžeme použiť aj údený, podľa toho, aký máme v obľube.
- Na rozohriaty olej si dáme popražiť cesnak.
- Zalejeme vodou a následne pridáme pokrájaný pór. Tento len varíme, nepražíme na oleji.
- Osolíme a varíme pokiaľ pór nezmäkne.
- Do taniera dáme nastrúhaný syr, zalejeme polievkou a podávame s čiernym chlebom opečeným nasucho a pokrájaným na kocky.