Cesnačka (fotopostup)

Autor receptu: laurisia

Chutná cesnaková polievka s pórom a syrom.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Uvádzané množstvá sú len približné a závisia od veľkosti jednotlivých surovín. Cesnak si očistíme a pretlačíme. Pór si dôkladne očistíme nakrájame vrátane zelených častí. Syr si nastrúhame - môžeme použiť aj údený, podľa toho, aký máme v obľube.
  2. Na rozohriaty olej si dáme popražiť cesnak.
  3. Zalejeme vodou a následne pridáme pokrájaný pór. Tento len varíme, nepražíme na oleji.
  4. Osolíme a varíme pokiaľ pór nezmäkne.
  5. Do taniera dáme nastrúhaný syr, zalejeme polievkou a podávame s čiernym chlebom opečeným nasucho a pokrájaným na kocky.