Červená šošovica s cuketou, kari a parenou kuracinkou (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Toto jedlo je diétne a keď sa vynechá tá kuracinka, tak je vhodné aj pre vegetariánov...
2 porcie |
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, mrkvu, cuketu a paradajku si nakrájame na menšie kúsky. Cesnak buď posekáme, alebo roztlačíme. Šošovicu prepláchneme.
- Kuracie prsia jemne osolíme a okoreníme...dáme do parného hrnca na cca 20min.
- Na oleji si krátko orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme šošovicu, kari korenie a chvíľku popražíme.
- Pridáme mrkvu.
- Zalejeme vodou. Občas pomiešame. Medzitým si postrúhame zemiak.
- Po 7minútach pridáme nakrájanú paradajku, cuketu a postrúhaný zemiak. Ak treba, podlejeme vodou a občas premiešame.
- Keď je šošovica mäkká ochutíme ju sójovou omáčkou a soľou. Podávame s parenou kuracinou, prípadne tofu....