Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení fotorecept

luckaprima - fotkaluckaprima, 4. septembra 2016
Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení (fotorecept)
Foto: Luckaprima

Krásne, zdravé, chutné a jednoduché... super kombinácia. Inšpirácia z webu.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
3 strúčiky
2 ks
2 PL čerstvý
1 ks
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Quinou uvaríme v dvojnásobnom množstve vody, pokým ju vsiakne celú, trvá to asi 15 minút. Repku si nastrúhame na jemné rezance, cibuľu pokrájame, cesnak pretlačíme a zmiešame dokopy všetky suroviny.

    Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vlhkými rukami vytvarujeme fašírky, uložíme na plech a upečieme pri 180 °C 20 minút.

    Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som pripravila nové zemiaky udusené v tlakovom hrnci aj so šupkou, preliate panenským slnečnicovým olejom a posypané čerstvou petržlenovou vňatkou a čerstvú zeleninku.

Diskusia k receptu

farbuska
ďalší zaujímavý recept na použitie cvikly. skúsim. vďaka.
kecemis
Velmi pekne cervene spojenie. Ja asi pouzijem iny syr (habaniero syr, tym si zabezpecim viacej fasiriek len pre seba), ale to nie je podstatne. 5*
luckaprima
@Kecemis (7.9.2016 07:01)

Ďakujem, máš ich utešené. Ja som pracne zháňala, potom vyrobila domácu tahini ale strašne mi vadí niečo v jej chuti, ešte jej dám šancu a skúsim tvoj dip :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia