Červená fazuľová omáčka aj pre začiatočníkov
Autor receptu: archaa
Niekedy sa stáva, že príde čas, keď treba zápasiť s prievanom v peňaženke, alebo skrátka
nestíhate...Treba improvizovať, ale chutne..Táto omáčka sa výzorom aj chuťou podobá
chilli, avšak predsa to chilli nie je. Isto vám však bude chutiť. Prílohu môžete zvoliť
ľubovoľnú. My sme si k nej dali ázijské ryžové cestoviny... vy môžete aj napr. ryžu..
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, chilli papričku a krátko spolu porestujeme. Pridáme obsah dózy s pizza paradajkami, kidney fazuľu scedíme, opláchneme a pridáme tiež do hrnca. Zohrievame na miernom ohni tak 5 minút, pridáme limetkovú šťavu, soľ, korenie a štipku cukru podľa chuti.
- Koriandrovú vňať nasekáme a polovicu z množstva primiešame do omáčky. Necháme prejsť varom a podávame na tanieri s ľubovoľnou prílohou. Posypeme zvyšnou vňaťou.