Čertovská maškrta

renata1 - bez fotkyrenata1, 28. októbra 2010
Čertovská maškrta
Foto: renata1

Podobne ako aj prvý recept mi priniesol manžel z práce. Mala som ho už dlhší čas založený medzi receptami, ale manžel toľko otravoval, až Zobraziť celý popisPodobne ako aj prvý recept mi priniesol manžel z práce. Mala som ho už dlhší čas založený medzi receptami, ale manžel toľko otravoval, až som sa jedného dňa rozhodla, že mu urobím radosť. Je fakt super, lahodný. Robila som ho síce len raz, ale môžem len odporučiť.

30
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks, na sneh
9 PL
9 PL
3 PL
1,5 PL
1 PL
1 l
9 ks
2,5 ks
9 PL
300  g
2 PL
100 ml
2 ks
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ušľaháť bielky so štipkou soli na tuhý sneh.Pridať cukor, múku, strúhanku, olej a prášok do pečiva. Na plech dať papier, pomastiť a na to nasekané orechy a na ne vyliať cesto. Dať do trúby na 180 stupňov cca 15-20 min. Po upečení preklopiť na druhý plech, takže orechy budú hore a ešte teplé potrieť nutelou a nechať vychladnúť.

  2. 2

    Potom sa pustíme do krému, a to: vyšľaháme si žĺtky s cukrom a nalejeme do mlieka, pridáme Zlatý klas, a uvaríme, do teplého vmiešame maslo. Vychladnutý rozšľaháme, pridáme rum, a rozdelíme napoly. Do polovice pridáme 2 PL kakaa, a natierame po lyžiciach striedavo tmavý a svetlý krém, uhladíme a necháme v chladničke chvíľu vychladnúť. Nakoniec vyšľaháme šľahačky natrieme na vrch a posypeme kakaom. krém si robím ešte pred pečením, aby vychladol. Je to neskutočne dobré, ešte nevychladne a je preč.

Diskusia k receptu

zuzanabebe
Mňaaaaam.. super receptík :) škoda, že nie je aj foto.. ale človek má nejakú tú predstavivosť, že? ;)
ukladám do KK :)
pivonka
To musí byť dobrota! Aj ja by som rada videla foto. Dávam do KK.
marianne69
Tie vynikajuce recepty tu pribudaju takym tempom,ze to clovek nema sancu vsetko sledovat....:-)))
papradka
Ten zákusok sa volá "Kinderkoláč" a je naozaj najlepší zo všetkých.
darinocka7
Aj ja ho pečiem pod názvom "Kinderkoláč" . Piekla som ho naposledy v nedeľu, je ozaj vynikajúci. Uvarím si však najprv najprv vanilk.puding a kým ten chladne, upečiem cesto. A nemusia ísť len vlašské orechy, keď ich nemám , dávam mandlové lupienky.
3sandra3
joooj, super koláčik,,, nepoznám, takže si ho ukladám do kuch.knihy... a cez víkend vyskúšam
samanka
hľadala som v Rp..nemám, ukladám, musí to byť mňamka
torticka
Mohla by si poslať. Ak chceš, pošlem Ti adresu. Bože, ako by som si dala. Sliepky nenesú a nenesú.