Černoškine prsia (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Receptík som našla na nete, veľmi ma zaujal a tak som vyskúšala :)))
33 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Palmarín rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok do pečiva, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.
- Po jednom vmiešame 3 žĺtka, chvíľu dobre prešľaháme mixérom.
- Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielok.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 °C za 25 minút.
- Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme 6 PL kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vymiešame. Puding necháme vychladnúť.
- Práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding, a nescafe rozpustenú v 1 čl. studenej vody. Dobre vymiešame.
- Punč: vodu prevaríme a zalejeme kryštálový cukor po vychladnutí pridáme rum. Punč nanesieme na cesto.
- Na cesto nanesieme krém.
- Poukladáme piškóty, ktoré sme namáčali do rumu.
- Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Zákusok krájame pomedzi piškótky, tak aby na jednom kúsku boli dve piškóty.