Černicové kocky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Bolo treba upiecť pre našich najmenších v rodine zákusok mňam-mňam. A čo by som pre nich ako prateta s láskou nespravila. Vyskúšajte, prosím, tento môj recept,chutil aj dospelým.
1 dávka porcia |
180+12h chladenie v minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Nachystáme si potrebné surovny.Ušľaháme si do peny žltka s cukrom, všľaháme teplú vodu a olej. Primiešame múku s práškom do pečiva a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do hlbšieho pekáča, ktorý sme vymazali maslom a vysypali múkou. Upečieme v trúbe na 180-ich stupňoch 25 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Z 2 pudingových práškov, 4 PL cukru a 1000 ml mlieka uvaríme puding, ešte do vlažného zašľaháme 125 g masla a vlažnú hmotu rozotrieme na upečené cesto.Po vychladnutí vložíme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
- Ušľaháme do tuha šľahačku z 2 šľahačiek v prášku a 300 ml mlieka. Podľa návodu si pripravíme želatínu a vmiešame ju do šľahačky.
- Zmes šľahačky so želatinou rozotrieme na čokoládový puding a celé odložíme stuhnúť znovu do chladničky na 2 hodiny.
- Podľa návodu uvaríme želé z 3 balení cukrárenského želé so 4 PL práškového cukru vo vode, vlažné želé vylejeme na stuhnutú šľahačku, rovnomerne rozotrieme, necháme vychladnúť a vložíme stuhnúť do chladničky - najlepšie na noc.
- Z kompotu vyberieme pekné černice a necháme ich na site dobre odkvapkať. Hotový zákusok v pekáči pokrájame na kocky, na každú kocku nastriekame ozdobne čiapočku zo šľahačky, do ktorej posadíme černicu. Podávame na dezertných tanierikoch.