Cestoviny
Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept)
Autor receptu: bugout
Obdobné recepty tu samozrejme
sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj
môj.* Mňa inšpiroval pôvodne
Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou,
čo som sem už aj pridal. Tak som
si povedal, že nahradím chuťový
profil ančovičiek za prosciutto a
funguje to.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť cestoviny. A všetko si nakrájame. Čili a cesnak naozaj nechám na zvážení každého.
- Na olivovom oleji orestujeme prosciutto, čili a cesnak. Pridáme olivy prekrojené na polovičky (alebo ako chceme). K zmesi pridáme cestoviny s trochou vody a dobre premiešame a minútku spolu robíme. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
- Vypneme sporák a postupne vmiešame rukolu. Na záver dáme parmezán a dobre premiešame. Je to taký základ, ktorý sa dá dopĺňať podľa chuti a možností, ale nie je to nevyhnutné (napríklad dobrou alternatívou je prihodiť sušené paradajky).
- Rukolu som mal balík 100 g tak som ju rozdelil; časť na taniere ako oblohu s balzamikovym krémom a časť do jedla.... (v podstate tak isto ako pri verzii s tuniakom).