Cestoviny

Casarecce s prosciuttom a rukolou (fotorecept)

Autor receptu: bugout

Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj.* Mňa inšpiroval pôvodne Gennaro Contaldo ale s tuniakom a rukolou, čo som sem už aj pridal. Tak som si povedal, že nahradím chuťový profil ančovičiek za prosciutto a funguje to.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť cestoviny. A všetko si nakrájame. Čili a cesnak naozaj nechám na zvážení každého.
  2. Na olivovom oleji orestujeme prosciutto, čili a cesnak. Pridáme olivy prekrojené na polovičky (alebo ako chceme). K zmesi pridáme cestoviny s trochou vody a dobre premiešame a minútku spolu robíme. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
  3. Vypneme sporák a postupne vmiešame rukolu. Na záver dáme parmezán a dobre premiešame. Je to taký základ, ktorý sa dá dopĺňať podľa chuti a možností, ale nie je to nevyhnutné (napríklad dobrou alternatívou je prihodiť sušené paradajky).
  4. Rukolu som mal balík 100 g tak som ju rozdelil; časť na taniere ako oblohu s balzamikovym krémom a časť do jedla.... (v podstate tak isto ako pri verzii s tuniakom).