Foto: uschi
Čarovné medovníčky, ktoré sú mäkké hneď po upečení. Je to veľmi starý recept, ale vynikajúci, pekávam ich každoročne. A nielen na Vianoce.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
7 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Do preosiatej múky primiešame práškový cukor, sódu bikarbónu, škoricu, mleté korenie, med, vajcia, maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 4 dni odležať v chladničke.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm, vykrojíme formičkami rôzne tvary. Preložíme na jemne vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 6-7 minút pri 175 stupňoch.
- 3
Vychladnuté dáme do dózy a skladujeme na chladnom mieste. Vynikajúce medovníčky, ktoré vydržia aj niekoľko mesiacov mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem ako dlho vydržia mäkké, ale obávam sa, že do sviatkov budem musieť urobiť nové, lebo sa dovtedy minú
pre sandratamer - potieram ich celým vajíčkom pred pečením. Po upečení už nie, nie je treba. Mne tých 6-7 minút stačí, záleží na rúre, mne pečie trocha viac.
Ďakujem za odpoveď
zaujímavé, my roky pečieme medovníčky, ale nikdy nedávame do cesta žiadny tuk, či maslo. Sú vynikajúce a vydržia dlho