Capellini s bazalkou a paradajkami

Autor receptu: naivemutant

Jednoduchý a rýchlý, cestovinový recept.

6
porcií
5 minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a necháme zovrieť.
  2. Kým nám voda vrie pripravíme si omáčku. Do stredne veľkej panvice nalejeme 1/2 hrnčeka oleju, na 30 sekúnd v ňom povaríme prelisovaný cesnak (6 strúčikov), potom pridáme paradajky, pokrájanú bazalku, červenú mletú papriku, čierne korenie a soľ. Varíme príbližne 7 minút kým nám paradajky zmäknú, no dávame pozor aby nám z nich nevznikla ,,džaba".
  3. Do vriacej vody dáme capellini a varíme na miernom ohni, kým nám nezmäknú. Zmäknuté cestoviny precedíme.
  4. Precedené cestoviny dáme do veľkého hrnca a poriadne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme nastrúhaný parmezán.
  5. Naservírujeme. (kto má rád olivy, tak ich môže taktiež použiť do tejto omáčky.