Capellini s bazalkou a paradajkami
Autor receptu: naivemutant
Jednoduchý a rýchlý, cestovinový recept.
6 porcií |
5 minút príprava |
15 min minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkého hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a necháme zovrieť.
- Kým nám voda vrie pripravíme si omáčku. Do stredne veľkej panvice nalejeme 1/2 hrnčeka oleju, na 30 sekúnd v ňom povaríme prelisovaný cesnak (6 strúčikov), potom pridáme paradajky, pokrájanú bazalku, červenú mletú papriku, čierne korenie a soľ. Varíme príbližne 7 minút kým nám paradajky zmäknú, no dávame pozor aby nám z nich nevznikla ,,džaba".
- Do vriacej vody dáme capellini a varíme na miernom ohni, kým nám nezmäknú. Zmäknuté cestoviny precedíme.
- Precedené cestoviny dáme do veľkého hrnca a poriadne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme nastrúhaný parmezán.
- Naservírujeme. (kto má rád olivy, tak ich môže taktiež použiť do tejto omáčky.