Caesar šalát s grilovaným kurčaťom
Autor receptu: pejoluck
Ľahšia verzia klasického letného šalátu, ideálna na grilovačku.
4 porcie |
10 minút príprava |
16 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 180°C. Všetky ingrediencie na dressing zmiešame a necháme prejsť chute.
- Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré umyjeme a necháme odkvapkať.
- Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, aby boli tenšie, potrieme ich trochou olivového oleja a opečieme na horúcej grilovacej panvici 2-3 minúty z každej strany, do zlatista. Keď trochu vychladnú, nakrájame ich na tenké pásiky.
- Na prípravu krutónov, v miske zmiešajme olivový olej s cesnakom, ktorý rozdrvíme lyžicou. Pridáme čierne korenie a rozotrieme rovnomerne po miske. Pridáme kocky bagety, a rovnomerne ich obalíme v olejovej zmesi. Rozložíme rovnomerne na plech, a pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Priebežne ich otáčame aby sa upiekli rovnomerne.
- Šalát rozložíme do plytkej misky, od najväčších lístkov po najmenšie, tak, že vytvoríme kruhy. Pokvapkáme na ne dressing, pridáme krutóny a kuracie pásiky, a na vrch dáme nastrúhany parmezán.