Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej na 180 °C domäkka. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme cez sito a preložíme do misy. Pridáme bielky, maslo, trocha soli a korenia a všetko spolu vyšľaháme metličkou na hladké cesto. Nakoniec vmiešame bylinky. Pripravené cesto natenko rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, potom z neho povykrajujeme okrúhle, oválne alebo trojuholníkové čipsy, preložíme ich aj s papierom na pečenie na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlata.
  2. Avokádové pyré: Avokádo pozdĺžne rozpolíme a vyberieme z neho kôstku. Potom lyžicou vydlabeme dužinu, ihneď ju pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmliaždime na kašu. Vmiešame olivový olej a cesnak a ochutíme soľou a korením. Ak treba, môžeme ešte pridať citrónovú šťavu, cesnak alebo posekanú čili papričku. Bylinkové čipsy s avokádovým pyré podávame ako samostatné predjedlo alebo ako prílohu k pečenej hydine.