Bylinkové muffiny (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tieto mufiny sa mozu robit v roznych obmenach, podla toho aka sa tam da plnka. Bylinky aj semienka sa mozu striedat podla chuti.
12 porcií |
15+90 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiesala som si vodu s mliekom, ktore som potom ohriala a rozpustila som v nom maslo. Do misky od mixera som nasypala odvazenu muku, sol, cukor a drozdie. Muku som zaliala mliekom.
- Mixerom som vymiesila vlacne cesto, ktore som nechala vykysnut.
- Medzitym ako mi kyslo cesto pripravila som si plnku. V malom kastroli som si rozpustila maslo, pridala som roztlaceny cesnak, tekvicove semienka a posekanu bazalku.
- Potom som este pridala postruhany tvrdy syr. Ja som tentokrat pouzila cheddar syr, no moze sa pouzit hocijaky tvrdy syr.
- Vsetko som spolu premiesala.
- Vykysnute ceso som si rozvalkala na plat velky asi 50/30cm. Plat som potrela pripravenou plnkou. Moze sa stat, ze ak nam bude dlhsie trvat pokym cesto vyvalkame plnka vychladne a bude tuha na rozotieranie. Potom je dobre plnku zase ohriat a bude sa nam dat dobre roztriet.
- Cesto s plnkou som zavinula ako na roladu a pokrajala som ho na 12 rovnakych dielov.
- Formu na mufiny som potrela olejom a vlozila som do nej nakrajane mufiny.
- Mufiny som nechala vo forme podkysnut asi pol hodinu.
- Nakysnute mufiny som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut.
- Upecene mufiny som vybrala na mriezku a nechala som ich vychladnut.