Burger
Burger s trhaným kuracím mäsom
Autor receptu: skatulka
Vyskúšajte tieto chutné burgre s
mäkučkým trhaným mäskom.
Príprava je ozaj jednoduchá a isto
ho nebudete robiť prvý a
poslednýkrát.* Chute si navyše
môžete prispôsobiť podľa seba.
Viac receptov na instagrame
@skatulkavkuchyni.
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme na oleji z každej strany.
- Vyberieme z panvice a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Vrátime naspäť mäso a dochutíme sójovou omáčkou, cukrom, cesnakom a prípadne iným obľúbeným korením. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme 1,5 hodiny. Ak by sa tekutina odparila, môžeme jemne podliať.
- Keď je mäsko domäkka udusené, natrháme ho vidličkou. Pred podávaním môžeme ešte opiecť na troške oleja.
- Pečivo na burgre opečieme na suchej panvici. Potrieme kečupom alebo tatárkou. Uložíme trhané mäso, syr, plátok rajčiny, cibuľky a šalát. Podávame.