Burger

Burger s trhaným kuracím mäsom

Autor receptu: skatulka

Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát.* Chute si navyše môžete prispôsobiť podľa seba. Viac receptov na instagrame @skatulkavkuchyni.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme na oleji z každej strany.
  2. Vyberieme z panvice a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Vrátime naspäť mäso a dochutíme sójovou omáčkou, cukrom, cesnakom a prípadne iným obľúbeným korením. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme 1,5 hodiny. Ak by sa tekutina odparila, môžeme jemne podliať.
  3. Keď je mäsko domäkka udusené, natrháme ho vidličkou. Pred podávaním môžeme ešte opiecť na troške oleja.
  4. Pečivo na burgre opečieme na suchej panvici. Potrieme kečupom alebo tatárkou. Uložíme trhané mäso, syr, plátok rajčiny, cibuľky a šalát. Podávame.