Bulgur s rukolou a granátovým jablkom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 3. januára 2016

Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, však načo, veď sa to na nás hrnie zo všetkých strán Zobraziť celý popisZaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, však načo, veď sa to na nás hrnie zo všetkých strán :) Tak si k nemu ugrilujem poriadny kus syra... Inšpirácia : kitchenette.cz

4-5
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1,5 hrnčeka čerstvá
1/2
3-4 stonky
1 hrsť
2 hrnčeky
Zálievka:
4 PL
4-5 PL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Bulgur prepláchneme, zalejeme vodou, trochu osolíme a uvaríme. Trvá to asi 20-25 minút, pokiaľ sa nevsiakne voda, varíme na miernom plameni. Stonky zeleru očistíme od "fúzov", granátové jablko rozpolíme a vylúpeme jadierka. Vlašské orechy opražíme, necháme trochu vychladnúť a v dlani ich trením ošúpeme.

    Bulgur s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený bulgur necháme vychladnúť a ďalej je to aj škoda písať, ale tak sa rozkecám :) Rukolu umyjeme, osušíme, prihodíme k bulguru spolu s granátovým jablkom, orechmi trošku polámanými, nakrájaným zelerom. Z oleja, sirupu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme zálievku zmiešaním všetkých surovín a prispôsobíme vlastným chutiam. Zalejeme, premiešame, necháme pri izbovej teplote postáť a s chuťou zjeme :) Olej môžete použiť podľa chuti a prílohu tiež. Šalát bol chutný aj na druhý deň, rukola nebola zvädnutá.

    Bulgur s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

mesiar50
Bulgur mám v obľube.Tvoj by som určite neodmietol,keďže vyzerá veľmi skvelo. :-)
cesminaz
Toto je asi sladko-kysla zalezitost hm :-) Ochutnala by som.@kuku ma pravdu..na obrazku c.3 vidim aj ja "shrims" červiky :-))
havino
všetko doma mám, no ale komu??? ved to už u mňa poznáš, že to píšem pri zdravších a nových receptoch, mne už len samej predložiť taký tanierik, malý by mi stačil, pekne a chutne to vyzerá
zuzanka1367
@havino ,keď tak neprakticky bývame, keby sa to dalo, tak veľmi rada, ja už som tiež ostala na takéto dobroty cez týždeň sama, na víkend mám spojenca :) @srnka77 tak potom daj info ako chutilo, dík dievčence :)
danda3
Odkedy som bulgur objavila, je v mojej kuchyni často, práve pre jeho rýchlu prípravu, kombináciu čo dom dal, šalát som robila zatiaľ len z pohánky, takže ďalšia výzva na vyskúšanie.
zuzanka1367
Je super a chutí skoro ako jačmenné krúpy, ďakujem za Tvoje pekné slová pod mojimi receptami, dúfam, že nesklamú a pochutíš si, u nás tiež mužská časť rodiny udivene kuka na tieto jedlá, je to zásluha mojej dcéry, ja sama som nedisciplinovaná :) ale vyjdem z toho najlepšie, lebo mi chutí aj to čo navarím chlapom, aj to čo dievčatám :)