Foto: tinavondecadent
Lacný, chutný, zdravý. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu necháme cez noc odstáť v hrnci s vodou. Na druhý deň prebytočnú vodu vylejeme, nalejeme novú aby fazuľu prekrývala cca 2-3 cm. Vodu osolíme a necháme variť asi 45-60 minút.
- 2
Bulgur asi minútu orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji, následne zalejeme vodou a za občasného miešania varíme až kým sa voda nevsiakne a nevyparí. Pokiaľ je bulgur ešte tvrdý, dolievame po troške vody. Až bude dostatočne uvarený, hrniec zakryjeme a necháme bulgur odstáť. Ak máme zeleninový vývar, môžeme ho použiť namiesto vody, dodá lepšiu chuť.
- 3
Na panvičke rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, chíľku restujeme. Pridáme nakrájanú cuketu a restujeme asi 10 minút. Zamiešame to k bulguru spoločne s uvarenou fazuľkou. Soľ pridávam nakoniec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu