Bulgur s čiernou fazuľou a cuketou

tinavondecadent - fotkatinavondecadent, 15. januára 2014

Lacný, chutný, zdravý. :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
2 ks
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu necháme cez noc odstáť v hrnci s vodou. Na druhý deň prebytočnú vodu vylejeme, nalejeme novú aby fazuľu prekrývala cca 2-3 cm. Vodu osolíme a necháme variť asi 45-60 minút.

  2. 2

    Bulgur asi minútu orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji, následne zalejeme vodou a za občasného miešania varíme až kým sa voda nevsiakne a nevyparí. Pokiaľ je bulgur ešte tvrdý, dolievame po troške vody. Až bude dostatočne uvarený, hrniec zakryjeme a necháme bulgur odstáť. Ak máme zeleninový vývar, môžeme ho použiť namiesto vody, dodá lepšiu chuť.

  3. 3

    Na panvičke rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, chíľku restujeme. Pridáme nakrájanú cuketu a restujeme asi 10 minút. Zamiešame to k bulguru spoločne s uvarenou fazuľkou. Soľ pridávam nakoniec.

Diskusia k receptu

jamarlen
skvelý recept, ale hviezdy som ubral kvôli tej hovadine so soľou



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia