Ryža

Buddha miska s jackfruitom

Autor receptu: ryzasos

Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše stolovanie rastlinným kulinárskym pôžitkom.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dôkladne opláchnite jackfruit. Potom vložte jackfruit do misky a pomocou 2 vidličiek rozdeľte vlákna jackfruitu na pásiky.
  2. Na panvici ohrejte olivový olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľku do zlatista.
  3. Potom pridajte cesnak a smažte 2 minúty, kým nebude voňavý.
  4. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie na omáčku a premiešajte.
  5. Varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a odstavte.
  6. V samostatnej panvici zohrejte kvapku olivového oleja a pridajte natrhaný jackfruit. Smažte 10-15 minút.
  7. Potom pridajte približne 8 lyžíc BBQ omáčky a dobre premiešajte, aby omáčka obalila jackfruit.
  8. Nakoniec zostavte Buddha misku: pridajte šalát, uvarenú ryžu, nakrájanú červenú kapustu a opečenú kukuricu. Potom lyžicou pridajte BBQ jackfruit. Ozdobte avokádom, čerstvým koriandrom, limetkou a troškou kyslej smotany.