Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou
Autor receptu: bts380
Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý. Dúfam, že vám bude chutiť.
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny: čerstvé rajčiny, slaninku, cibuľu, bazalku, bucatini, alebo inú cestovinu (napr. špagety), parmezán, olivový olej a soľ.
- Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu na cestovinu.
- Nakrájame si slaninku na malé kocky a pražíme do ružova s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.
- Medzitým si nakrájame 1/4 cibule a pridáme k slaninke. Pražíme na miernom ohni do sklovita.
- Rajčiny obaríme vriacou vodou a olúpeme.
- Olúpané rajčiny nakrájame a pridáme k slaninke a cibuli.
- Posolíme, pridáme bazalku a dusíme.
- Do vriacej vody pridáme soľ a cestovinu. Varíme "al dente", teda do vtedy, kým sú uvarené, ale nie úplne do mäkka.
- Nastrúhame čerstvý parmezán.
- Cestoviny scedíme a pridáme do rajčinovej omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, možeme do nej pridať trochu vody v ktorej sme varili cestovinu.
- Cestovinu dobre premiešame s omáčkou a struhaným parmezánom.
- Pridáme trochu olivového oleja pre chuť.
- Ozdobíme lístkom bazalky a ihneď podávame.