Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou

Autor receptu: bts380

Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý. Dúfam, že vám bude chutiť.

2
porcie

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny: čerstvé rajčiny, slaninku, cibuľu, bazalku, bucatini, alebo inú cestovinu (napr. špagety), parmezán, olivový olej a soľ.
  2. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu na cestovinu.
  3. Nakrájame si slaninku na malé kocky a pražíme do ružova s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.
  4. Medzitým si nakrájame 1/4 cibule a pridáme k slaninke. Pražíme na miernom ohni do sklovita.
  5. Rajčiny obaríme vriacou vodou a olúpeme.
  6. Olúpané rajčiny nakrájame a pridáme k slaninke a cibuli.
  7. Posolíme, pridáme bazalku a dusíme.
  8. Do vriacej vody pridáme soľ a cestovinu. Varíme "al dente", teda do vtedy, kým sú uvarené, ale nie úplne do mäkka.
  9. Nastrúhame čerstvý parmezán.
  10. Cestoviny scedíme a pridáme do rajčinovej omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, možeme do nej pridať trochu vody v ktorej sme varili cestovinu.
  11. Cestovinu dobre premiešame s omáčkou a struhaným parmezánom.
  12. Pridáme trochu olivového oleja pre chuť.
  13. Ozdobíme lístkom bazalky a ihneď podávame.