Bublanina s dulami - bezlepková fotorecept

lukulienka - fotkalukulienka, 31. mája 2011

Zavárané dule krásne voňajú, myslím, že by sa mohli v kuchyni používať aj viac, nie len do kvasenej kapusty alebo do almary proti molám...

20
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
50 g
3 ks
1 ks Activia
1/2 téglika od Activie
1/2 balíka
150 g
350 ml pohár , aj so šťavou
 štipka




Postup

  1. 1

    Múku, pohánkovú krupicu, štipku soli, práškový cukor (s bezlepkovou protihrudkovou prísadou), prášok do pečiva (jeden malý, alebo pol balíčka veľkého, hlavne, že neobsahuje lepok), tri celé vajcia, jogurt, olej a trochu šťavy zo zaváraných dulí zmixujeme. Kto chce sladšiu, pridá ešte 25g cukru, my máme radi menej sladké koláče.

    Bublanina s dulami - bezlepková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do cesta pridáme na menšie kúsky nakrájané dule, zľahka premiešame. Vylejeme na menší plech (asi tak polovičná veľkosť štandardného plechu), vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch môžeme ešte pridať celé mesiačiky dulí a šup s tým do vyhriatej rúry, kým sa tie mesiačiky nepotopia. Pečieme cca 35 min pri 180C.

    Bublanina s dulami - bezlepková (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom. A takto sa mi naposledy podarila - s veľkými bublinami, ako sa patrí :-) Možno ju upiecť napr. aj s marhuľami, ale vtedy dávam marhuľovú Actíviu, 1 vanilkový cukor a nepridávam šťavu z kompótu.

    Bublanina s dulami - bezlepková (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

elisticka
super kolacik len nemam dule...ale da sa aj ine ovocie...a prosim ta ako tam pridavas ten obrazok jogurtu? dcera je bezlepkacka tak si tvoje receptiky ukladam do KK
evanaaa
Elistička, nájdi si v Diskusiách 24.5 čláok s nadpisom " Protestujem!" a uvidíš, prečo tam je ten jogurt, ale aj inde, kde bol v recepte nejaký použitý. .
Opr.: ......článok.....
lukulienka
Ten obrazok mi tam pridali asi ti, co odobruju recepty. Dule som pouzila preto, aby sa dostali viac do povedomia, lebo podla mna je ich uz malo a polovica z tych, co ju maju v zahrade nevie, co s nimi. Vsak na konci aj pisem, ze da sa aj marhule, len vtedy nepridavam aj stavu :-) Aj ja mam dceru s touto diagnozou, dost receptov cerpam z oficialnej stranky schar , akurat, ze je to tam v nemcine a anglictine, a naposledy sa mi nepodarilo napr. upiect cestove kosicky na plnenie ovocim a tvarohovou plnkou...
lukulienka
Inak, zrele dule - pekne zlte, vonave, co z nich zmizli chlpky alebo sa daju lahko zotriet - pracne osupem skrabkou na zemiaky, dobre povykrajujem jadrovniky a nakrajam ich na tensie mesiaciky - tieto plody su dost tvrde, tak sa netreba bat a poriadne ich naukladat a natlacit do pohara do najviac. A potom pridam 3PL krystal cukru na sedemdecku, dolejem vodou a zavarim ako kazde ine ovocie. To, ze mi popri priprave trochu zoxiduju, ma velmi netrapi, lebo samotne su dost kysele a farba sa upravi zavaranim.
modrykamen
Dula a kompót z neho je moja jednička. Ďakujem za recept na dulový koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia