Bryndzové pirohy
Autor receptu: daskapp
Tieto pirohy sú z mojej rodnej obce - Vernár. Sú vynikajúce, vyskúšajte. :)
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme bryndzu, 1 KL sušenej mäty (ak máme čerstvú pridáme viac). Premiešame a necháme vychladnúť.
- Urobíme cesto z múky ( cca 200 g - dávam od oka, presne neviem ), vody a soli. Vyvaľkáme a vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, ktoré plníme zemiakovo-bryndzovou zmesou. Z koliesok vytvoríme pirohy.
Pravé vernárske pirohy sa robia zahýnané - foto dodám neskôr.
- Pirohy varíme v osolenej vode, podávame s oškvarenou slaninkou.
Dobrú chuť ! :)