Bryndzové pirohy so slaninkou a cibuľkou

Autor receptu: izabella929

Vynikajúce jedlo, ktoré lúbime veľmi.

4
porcie
40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Urobím si najprv z bryndzovú plnku do pirohov.Bryndzu,varené ošúpané a postrúhané zemiaky, maslo, vymiešam na nelepivú plnku.Z múky, soli a mlieka si urobím polotuhé cesto, ktoré vyvaľkám, vykájam tvoričom na pirohy kolieska, ktoré naplním bryndzovou plnkou a tvoričom spojím.Dám si zovrieť vodu do hrnca so štipkou soli a vyvarím v nej pirohy. Na rejničke si opražím na kocky pokrájanú slaninku, keď už pustí dostatok masti pridám aj pokrájanú cibuľku, opečiem do zlatova. Na tanier uložím pirohy, ktoré polejem masťou z výpeku slaninky a na vrch dám cibuľku so slaninou. Posypala som všetko pažítkou.
  2. Podávala som s mliekom, ale možné je aj cmarom,zakysankou a kyslím mliekom, proste, kto čo má rád.