Bryndzové guľky s cviklovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Z bielkov a trochy soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo nastrúhaný syr, bryndzu, strúhanku, štipku červenej papriky, okoreníme podľa chuti a premiešame.
- Z cesta vytvoríme dlhý valček s priemerom asi tri centimetre a pokrájame ho na menšie dieliky, ktoré sformujeme do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do väčšieho množstva rozohriateho oleja a vypražíme zo všetkých strán. Gule podávame s cviklovým šalátom.
- Šalát: Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhaný zeler, podusíme 2–3 minúty. Cviklu uvaríme (asi 1,5 hod.), necháme vychladnúť, očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme mrkvu, hrášok, kyslé uhorky, soľ, korenie, olivový olej a vychladnutý zeler. Necháme postáť v chladničke. Podávame k vychladenému svetlému pivu.
|