Bryndzové guľky s cviklovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a trochy soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo nastrúhaný syr, bryndzu, strúhanku, štipku červenej papriky, okoreníme podľa chuti a premiešame.
  2. Z cesta vytvoríme dlhý valček s priemerom asi tri centimetre a pokrájame ho na menšie dieliky, ktoré sformujeme do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do väčšieho množstva rozohriateho oleja a vypražíme zo všetkých strán. Gule podávame s cviklovým šalátom.
  3. Šalát: Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhaný zeler, podusíme 2–3 minúty. Cviklu uvaríme (asi 1,5 hod.), necháme vychladnúť, očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme mrkvu, hrášok, kyslé uhorky, soľ, korenie, olivový olej a vychladnutý zeler. Necháme postáť v chladničke. Podávame k vychladenému svetlému pivu.